Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Το βράδυ «βάφουν» και το πρωί «καθαρίζουν»

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 - 10:02

-a Μέγεθος κειμένου +A

Γράφει ο «paratiritis»

Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Το βράδυ μια ομάδα ταχύτατων αγανακτισμένων πολιτών γράφουν συνθήματα στους τοίχους η πετάνε μπογιές σε ένδειξη διαμαρτυρίας – γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημά τους-και την επομένη μια άλλη ομάδα που την αποτελούν τουλάχιστον πέντε άτομα- καθαρίζουν με ειδικά μηχανήματα τους βαμμένους τοίχους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τις ζημιές προκαλούν άγνωστοι και σε άλλες περιπτώσεις  βάζουν και την υπογραφή τους.

Όπως στη περίπτωση που είδαμε στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Ένα ολόκληρο κτίριο γέμισε συνθήματα με την υπογραφή του ΠΑΜΕ.

Τα συνθήματα φυσικά που έγραψαν, όπως «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα της απεργίας» η  «Αυξήσεις στους μισθούς», ήταν καθαρές βολές προς τον Αλέξη Τσίπρα. Που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση έλεγε ότι «όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να απεργούν» και τώρα θα τις απαγορεύσει. Που όταν ήταν στην «Αντιπολίτευση έλεγε «Ο κατώτατος μισθός 751 ευρώ» και τώρα ο ίδιος ο Αλέξης υπέγραψε ως κατώτατο μισθό τα 400 ευρώ ενώ ο στόχος του είναι να τον φτάσει στα 300 ευρώ.

Έτσι μόνο θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία. Γι αυτό και τον αγαπάει η Μέρκελ.

Τα συνθήματα λοιπόν του ΠΑΜΕ δεν προλαβαίνει να τα δει κανένας. Το βράδυ γράφονται το πρωί σβήνονται. Ελάχιστοι τα βλέπουν. Άρα μικρή η ζημιά.

Το θέμα είναι πόσο μας κοστίζει αυτό το γράψει σβήσε. Γιατί ο ελληνικός λαός πληρλωνει τη ζημιά. Βλέπετε ότι για να σβήσει κάποιος τα συνθήματα πρέπει να έχει έναν βοηθό. Για να πάει το συνεργείο των δύο στο σημείο που θα δουλέψει πρέπει να τους πάει με κάποιο αυτοκίνητο ένας οδηγός. Και φυσικά χρειάζονται όλοι αυτοί και έναν επιστάτη. Συνήθως πηγαίνουν και άλλοι. Από το γραφείο  τύπου, ένας φωτογράφος και ενδεχόμενα και κάποιοι άλλοι.

Έτσι περνάει η βάρδια. Σβήνοντας συνθήματα κάποιων άλλων. Δουλειά να έχουμε να …υπάρχουμε.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: