Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Συρία – 16 νεκροί

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 - 09:14

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η τουρκική αεροπορία χτύπησε το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. ‘Όπως αποκάλυψε ο  Σερουάν Μπέρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου, οι Τούρκοι χτύπησαν το μοναδικό νοσοκομείο που συνέχιζε να λειτουργεί στην πόλη Αφρίν.

Αποτέλεσμα του αδικαιολόγητου βομβαρδισμού ήταν να βρουν το θάνατο 16 άμαχοι. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η  Ερυθρά Ημισέληνος, μέλη της οποίας εργάζονται στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν διευκρίνισε ότι μεταξύ των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους ήταν και δύο έγκυες γυναίκες ενώ συμπλήρωσε ότι δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου.

Μετά το βομβαρδισμό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο twitter  ισχυρίζονται :

«Αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο στην Αφρίν είναι ψευδείς. Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται με ένα τρόπο που αποκλείει πλήγματα σε αμάχους». Όπως καταλαβαίνετε την απάντηση δεν την έδωσε το επίσημο τουρκικό υπουργείο εθνικής άμυνας με κάποια επίσημη ανακοίνωση που να την υπογράφει ένας στρατηγός. Ήταν μια ανυπόγραφη απάντηση μέσω twitter . Καταλαβαίνετε την εγκυρότητα της.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: