Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
09 Μαρ 2021
Χωρίς κατηγορία

Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (397 γραμ.)
  • 400 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1) Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο στην μεγάλη ταχύτητα για να αφρατέψει.

2) Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα

3) και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.

4) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.

5) Σταμάτάμε, μόλις ενσωματωθεί το μίγμα.

6) …ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ: Απο δω και πέρα κάνουμε τις παραλλαγές μας. Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε όσα μέρη θέλουμε και να προσθέσουμε: ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, καραμελάκια σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, σταγόνες σοκολάτας, κακάο κ.λ.π.

7) Εδώ έχουμε βάλει στο 1/3 κακάο, στο δεύτερο 1/3 κομματάκια κουβερτούρας, και στο τρίτο ξύσμα λεμονιού και καρύδα

8) Προθεραίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.

9) Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Related posts