Της Νινας Παυλίδου- Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ο Ελληνικός όρος γενοκτονία ειναι ταυτόσημος με τον διεθνως χρησιμοποιουμενο ορο genocide που προέρχερται απο την ελληνική λέξη γενος και το λατινικο ρημα caedere(ΦΟΝΕΥΩ). Στις 19 Μαιου 1919 ο Μουσταφα Κεμαλ αποβιβαζεται στη Σαμψουντα για να ξεκινησει τη δευτερη και πιο αγρια φαση της ποντιακης Γενοκτονιας υπο την καθοδηγηση των Γερμανων και σοβιετικων συμβουλων του.
Οι Ελληνοποντιοι που εχασαν την ζωη τους ξεπερασαν τους 350.000.Οσοι γλιτωσαν κατεφυγαν ως προσφυγες στη Νοτια Ρωσια,ενω γυρω στις 400.000 ηλθαν στην Ελλαδα.
Με τις γνωσεις και το εργο τους συνεισφεραν τα μεγιστα στην ανορθωση του καθημαγμένου εκεινη εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πλυσθυμιακες ισορροπιες στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Βουλή των Ελλήνων ψηφισε, με αρκετη, ομολογουμενως, καθυστέρηση, ομόφωνα στις 24 Φεβρουαριου 1994 την ανακυρυξη της 19ης Μαιου ως ημέρα ΜΝΗΜΗΣ για την Γενοκτονία των ποντιακου Ελληνισμου.
Το ότι είκοσι αιώνες μετα χριστον μπόρεσε ενας μικρός οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι διαπράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου ολου του κόσμου είναι ενα ζήτημα που πρέπει να κάνει όλους τους ευσυνειδητους λαους να σταθούν και να σκεφτούν…..
Ελπίζω να πέρασα ένα μήνυμα στη νεολαία μας για να μην ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ……
Λαός δίχως μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.
H Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Νίνα Δ.Παυλίδου
Related posts
Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Ψυχραιμία συνιστούν οι φορείς του τουρισμού για τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μπορέσουν μέχρι τη δύση του ηλίου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε χθες το…