Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Δεκ 2019
Αθλητικά

Αυτές είναι οι ποινές για τις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση!

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η αλλαγή σχετικά με την ποινή για τις ΠΑΕ που δεν έχουν την απαραίτητη άδεια. Με ψήφους 12-5 καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται με αφαίρεση 6 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Επιπλέον θα υπάρξει περιορισμός στις μετεγγραφικές κινήσεις των εν λόγω ομάδων.

Το «καταστροφικό» σενάριο της… Football League απέφυγαν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος. Στο τριφύλι «προσεύχονταν» για μία τέτοια εξέλιξη διότι δεν είχαν την δυνατότητα εξασφάλισης άδειας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αποφύγουν τις νεοφερμένες ποινές. Στη Νέα Σμύρνη θεωρούν ότι θα καταφέρουν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίθεση του Προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου καθώς επίσης και του προέδρου της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργου Χατζσαρόγλου, οι οποίοι καταψήφισαν την αλλαγή.

Επιπλέον, η ανατροπή στην υπόθεση δεν άρεσε καθόλου στον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ και τον ιθύνοντα της Επιτροπής Εντουάρντο Ντερβίσι . Οι  δύο τους αποχώρησαν από τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος. Ο λόγος που αποχώρησαν, ήταν για να αποφασίσει μόνη της η Εκτελεστική Επιτροπή.

Τι αναφέρουν οι περιορισμοί στις μεταγραφές:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (παίκτες που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα).

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό (απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών (κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ’ αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια των νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση και παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της F.I.F.A., την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της κ. Χέρμπερτ Χούμπελ και οι κ.κ. Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Βάσει των διατάξεων του καταστατικού, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 29 Ιουνίου 2018, στις 10 πμ, στην Αθήνα.

Ενεκρίθη ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Ε. περιόδου 18.08.2017 έως 25.05.2018.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της και αναφέρθηκε στα θέματα υποστήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου μέσω της τροποποίησης των κανονισμών, της ανάπτυξης του αθλήματος σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γυναικείου ποδοσφαίρου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και  grassroots, της υιοθέτησης του συστήματος VAR και της ισότιμης ενίσχυσης των ΕΠΣ.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. γνωστοποίησε επίσης ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος της Ομοσπονδίας ύψους 13,3 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα 18.08.2017-25.05.2018 κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ενεκρίθη ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 01.01.2017 – 31.12.2017.

Ο ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης ενημέρωσε το σώμα για τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της Ε.Π.Ο. στο διάστημα αυτό.

Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του 2019.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ -2 κατά, μειοψήφισαν οι κκ Γραμμένος και Χατζησαρόγλου) η από 08.05.2018 εισήγηση της Super League για τις ποινές που θα ισχύσουν για την αγωνιστική περίοδο 2018-9 για τις ΠΑΕ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 και δεν θα αδειοδοτηθούν κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης.

Από την συζήτηση του θέματος απείχε ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος.

Εγκρίθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League. Για τις ΠΑΕ της Football League, καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από τη Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης, θα επιβάλλεται η ποινή της ολικής απαγόρευσης μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, με δυνατότητα μεταγραφής απεριορίστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, καθώς και η ανανέωση απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας).

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος)  με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Εγκρίθηκε η πρόταση της Super League για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 25.08.2018.

Εγκρίθηκε η στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

Ανανεώθηκε ως το 2020 η συνεργασία με την εταιρεία Vodafone στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού» της Ε.Π.Ο.”

 

Related posts