Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Το αστρονομικό ποσό των 10 δισ. ευρώ διεκδικεί η Eldorado Gold!

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 - 18:36

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και να ζητήσει την αστρονομική αποζημίωση των 10 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, φέρεται να εξετάζει σοβαρά η εταιρεία από τον Καναδά Eldorado Gold, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα».

Αν αυτές επιβεβαιωθούν, το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να φτάσει προ των πυλών, μιας εξαιρετικά δυσμενής οικονομικής «ασφυξίας», αλλά ωστόσο η ζημιά δε σταματά εδώ.

Η χθεσινή (11/9) είδηση, με την απόσυρση των επενδύσεων της εταιρείας στη χώρα μας, πέρα από τις εσωτερικές επικεφαλίδες, έγινε αντικείμενο συζήτησης και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, οι «Financial Times» τιτλοφορούν το άρθρο τους «Δύο ημέρες μετά τη δέσμευση Τσίπρα η Eldorado Gold αποχωρεί», το Reuters επισημαίνει «τα ρυθμιστικά εμπόδια οδηγούν την Eldorado να αναστείλει την επένδυση στην Ελλάδα», ενώ το Bloomberg γράφει «Ελλάδα: Εκεί όπου, παρότι κάποιος κάθεται πάνω σε χρυσωρυχείο, δεν αρκεί για να βγάλει χρήματα».

Συνεπώς αν η κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται την έκδοση των αδειοδοτικών διαδικασιών και μετά την 21η Σεπτεμβρίου – τελεσίγραφο που έδωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς – ενδέχεται να μην μπορέσει να αναστρέψει την πληρωμή του προστίμου.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: