Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Αυγ 2022
SLIDER

Άρση ασυλίας του Πολάκη εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

Άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση και κατά το ΚΚΕ, και το ΜέΡΑ 25 ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

Πολάκης για άρση ασυλίας: Κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ

«Μέσα από μια προαποφασισμένη, όπως αποδείχθηκε διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ. Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή … αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της, ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση και με κατηγορεί ότι τον είπα κλέφτη και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα για διαφημιστική δαπάνη για καρκίνο», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Και συνέχισε: «Ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Δεν δέχθηκαν αυτό που πρότεινα και που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμέσου του κ. Τζανακόπουλου, όπως έχει ακολουθηθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν όντως πρέπει να αρθεί η ασυλία μου, που είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις και να τα ακούσει ο ελληνικός λαός. Δεν πειράζει, έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προχθές στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Εγώ στην Ολομέλεια της Βουλής που θα έρθει η άρση της ασυλίας θα πως και θα καταθέσω μια σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα οποία αποκάλυψα, διότι αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν, εκεί θα τα πούμε όλα».

 

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για συνταγματική εκτροπή και κατηγόρησε τη ΝΔ για δειλία. «Είναι πρωτοφανής η συνταγματική εκτροπή η οποία συμβαίνει τώρα.Για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: Δεν θέλουν, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί είναι δειλοί, δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, όπως έστησαν για πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν, αλλά να πούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι θέμα ήθους και ύφους, είναι του πως χαρακτηρίζεις τον κλέφτη δηλαδή, κι ότι πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης, ο οποίος χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις. Αυτό πάνε να κάνουνε τώρα. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις τις οποίες αποκαλύψαμε στο παρελθόν και οι οποίες είναι στη Δικαιοσύνη και κάποιες έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει».

Related posts