Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2022
Auto-Moto

Αποστολές βοηθείας από την Daimler Truck και τους εργαζόμενους προς τον ουκρανικό λαό

H Daimler Truck και οι εργαζόμενοί της από όλο τον κόσμο έδειξαν με το δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους  προς τον λαό της Ουκρανίας. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Daimler Truck ενέκρινε χρηματική δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF). Στο μεταξύ οι  εργαζόμενοι έκαναν δωρεές προς το λαό της Ουκρανίας και η εταιρεία παρείχε δωρεάν φορτηγά καθώς και υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ειδών βοήθειας, καθώς και δωρεές σε είδος και στήριξη του προσωπικού για στοχευμένες εκστρατείες.

Στα τέλη Μαρτίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, το Σωματείο Εργαζομένων και η Παγκόσμια Επιτροπή Εργαζομένων της Daimler Truck ξεκίνησαν μια παγκόσμια εκστρατεία δωρεών των εργαζομένων. Οι περίπου 100.000 εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία ξεκίνησαν την εκστρατεία βοηθείας η οποία τελειώσει αυτές τις ημέρες. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί από τους εργαζόμενους η Daimler Truck θα το διπλασιάσει.

Το σύνολο των δωρεών των εργαζομένων και το ισόποσο της Daimler Truck θα διατεθεί στο UN Refugee Aid, τον εθνικό εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία που πλήττονται άμεσα από τον πόλεμο, καθώς και όσους εγκαταλείπουν τη χώρα και εκτοπίζονται λόγω του πολέμου.

Εκτός από τη διανομή τροφίμων, κουβερτών, στρωμάτων και άλλων ανθρωπιστικών προμηθειών, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες τις τελευταίες εβδομάδες προσέφερε επίσης υποστήριξη στις τοπικές αρχές για τη δημιουργία κέντρων διέλευσης και υποδοχής στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία δωρεάς των εργαζομένων, η Daimler Truck βοηθά τον οργανισμό να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες και τις δυνατότητές του σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Jürgen Hartwig, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG υπεύθυνος για τους Ανθρώπινους Πόρους, τονίζει την αλληλεγγύη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων της, προκειμένου να στηρίξουν από κοινού τον λαό της Ουκρανίας: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Daimler Truck να βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις, η επίθεση στη χώρα έχει αλλάξει ολόκληρη τη ζωή τους από τη μια μέρα στην άλλη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία μεταξύ των εργαζομένων μας παγκοσμίως να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Με αυτή τη δωρεά, επεκτείνουμε τις προσπάθειες ανακούφισης που έχουν ήδη ξεκινήσει για τον λαό της Ουκρανίας».

Στην ειδική ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα της εταιρείας επαγγελματικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο συντονίζουν τις εκστρατείες βοήθειας, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι εθελοντές από όλα τα εργοστάσια, τις εγκαταστάσεις, και τις θυγατρικές της Daimler παγκοσμίως που συμμετέχουν σε πολλές κεντρικές και τοπικές δράσεις βοήθειας για τον λαό στην Ουκρανία που υλοποιούνται από την αρχή του πολέμου.

Η εταιρεία παρέχει δωρεάν φορτηγά καθώς και υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ειδών βοήθειας, καθώς και δωρεών σε είδος και χρήματα για στοχευμένη παροχή αρωγής. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αυτοκινητοπομπή Daimler Truck Aid με πέντε ημιρυμουλκούμενα φορτηγά Actros που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου από το κέντρο επαγγελματικών οχημάτων στο Würzburg μέσω Neumünster και Eisenach προς την Πολωνία.

Τα οχήματα μετέφεραν 105 παλέτες ιατροφαρμακευτικού υλικού για την περίθαλψη ασθενών στο νοσοκομείο της Ουκρανικής πόλης Λβιβ. Το φορτίο περιελάμβανε νερό, αντισηπτικά, προϊόντα υγιεινής, τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό, όπως μηχανήματα υπερήχων. Κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στην πολωνική πόλη Tomaszów Lubelski, οι προμήθειες μεταφορτώθηκαν σε ουκρανικά φορτηγά για την περαιτέρω μεταφορά τους στη Λβιβ. Η αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση «Freunde helfen!  Konvoi GmbH”, η οποία λειτουργεί ένα εύρυθμο δίκτυο στις γειτονικές χώρες. Οι εθελοντές της οργάνωσης συντονίζουν εδώ και πολλά χρόνια αντίστοιχες εφοδιοπομπές αρωγής και ήταν σε θέση να συνεισφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους.

Από τις αρχές Μαρτίου οργανώθηκαν τρεις εφοδιοπομπές προς την πολωνική πόλη Zgorzelec με αγαθά που δωρίστηκαν – υπνόσακοι, φιάλες, πάνες, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ζυμαρικά και πολλά άλλα – με ένα Mercedes-Benz Atego που προσφέρεται από την Daimler Truck. Μία ουκρανική εταιρεία μεταφορών έχει αναλάβει την ευθύνη για την περαιτέρω διανομή στην Ουκρανία. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές θυγατρικές της Daimler Truck και της Daimler Buses διοργανώνουν διάφορες τοπικές δραστηριότητες παροχής βοήθειας στις χώρες τους. Πολλές προσφέρουν υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτηγά για τη μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προμηθειών. Στις συνορεύουσες χώρες της Ουκρανίας, συχνά προσφέρουν επίσης χώρους στάθμευσης οχημάτων και καταλύματα για τις αυτοκινητοπομπές βοήθειας από τη Γερμανία.

Εξίσου σημαντική με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι η μεταφορά των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία σε ασφαλείς προορισμούς χωρίς την απειλή πολέμου. Για παράδειγμα, το τμήμα λεωφορείων της Daimler Truck δώρισε πέντε τουριστικά λεωφορεία Setra και Mercedes-Benz στον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Related posts