Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 17 Αυγ 2018
 
 

Αποκάλυψη: Δύο νεκροί στην Αττική από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 - 10:19

-a Μέγεθος κειμένου +A

Και όμως έχουμε νεκρούς από τον ιό του Δυτικού Νείλου . Και μάλιστα στην Αττική.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Καθημερινή» δύο άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, είναι τα πρώτα θύματα για τη φετινή περίοδο του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου που έχει δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις αρχές του καλοκαιριού ανέρχεται σε 55.

Το τελευταίο διάστημα δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονταν, σε νοσοκομεία, καθώς είχαν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εξ αυτών οι τέσσερις νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με καταγραφές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων (ECDC), το 2018, μέχρι τις 3 Αυγούστου, έχουν συνολικά καταγραφεί 111 κρούσματα της νόσου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 51 κρούσματα στην Ιταλία (και 2 θανάτους), 43 κρούσματα στην Ελλάδα, δέκα κρούσματα στην Ουγγαρία και επτά στη Ρουμανία, ενώ 70 κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη και στη Σερβία (με 4 θανάτους). Επίσης, καταγράφεται τρέχουσα απότομη αύξηση των κρουσμάτων, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες (όπως στην Ιταλία και στη Σερβία)Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: