Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
12 Δεκ 2018
Ελλάδα

Αποφυλακίσθηκε ο  συζυγοκτόνος του Σοφικού

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου συνεδρίασε και έκανε δεκτή την αίτηση του 70χρονου Β.Μ ο οποίος τον Ιούνιο του 2017 είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη μικρή κοινωνία στο Σοφικό κοινωνίας αλλά το Πανελλήνιο.  Ο 70χρονος  σκότωσε την σύζυγό του και την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο στο νεκροταφείο του χωριού. Μετά παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Ιωνίας και δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του μετά από καβγά. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό της. Όμως μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Κάποιος κάτοικος είχε δηλώσει ότι είχε δεί τη γυναίκα όταν ο σύζυγός της την είχε δώσει ως εξαφανισμένη. Οι  αστυνομικοί  κατάλαβαν ότι κάτι έκρυβε. Μετά από έρευνες ανακάλυψαν την αλήθεια. Ο σύζυγός της παρέδωσε στους αστυνομικούς το σφυρί, με το οποίο φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι. Τους  υπέδειξε τον οικογενειακό τους τάφο που είχε τοποθετήσει τη σορό της άτυχης γυναίκας .

Κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις  φυλακές Ναυπλίου. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον δικηγόρο-ποινικολόγο, κ. Αθανάσιο Γκίκα, όπου και του ανέθεσε την υπεράσπισή του. Ο δικηγόρος του έκανε  αίτηση αποφυλάκισης . Λίγο μετά την αποφυλάκισή του , ο κ. Αθανάσιος  Γκίκας  δήλωσε :

«Ο κατηγορούμενος μου ανέθεσε την υπεράσπισή του και μετά από μελέτη της δικογραφίας και προσωπική επαφή που είχα μαζί του, αποδέχτηκα την εντολή. Στην συνέχεια προκειμένου να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις, διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις σχετικώς με τα πραγματικά περιστατικά, ο εντολέας μου υπέβαλλε αίτηση για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Πράγματι την 4η Οκτωβρίου 2017, ο εντολέας μου απολογήθηκε ενώπιον του κ. Ανακριτή Κορίνθου, όπου αποδέχθηκε την πράξη του όχι όμως τον νομικό χαρακτηρισμό αυτής, διότι τέλεσε την πράξη όντας σε βρασμό ψυχικής ορμής και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως του αποδίδεται με το εις βάρος του σχηματισθέν κατηγορητήριο. Κατόπιν η κύρια ανάκριση περατώθηκε και εν συνεχεία υποβάλλαμε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου αίτηση για την άρση της προσωρινής του κρατήσεως άλλως για την αντικατάσταση αυτής με περιοριστικούς όρους, διότι όπως προέκυπτε αφενός η προσωρινή του κράτηση δεν ήταν απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος, αφετέρου η παραμονή του στην φυλακή θα ήταν ιδιαίτερα επαχθής λαμβανομένης υπόψη της ιδιαίτερα βεβαρυμένης κατάστασης της υγείας του.  Το Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα και έκρινε βάσιμους και νόμιμους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  Τέλος θα ήθελα να προσθέσω, από την προσωπική επαφή που είχα με τον κατηγορούμενο όλο αυτό το διάστημα και μέχρι σήμερα, ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούστηκαν από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς δεν πρόκειται για κάποιον αδίστακτο, αμετανόητο και κυνικό δολοφόνο, όπως χαρακτηρίστηκε από μερίδα του Τύπου αλλά για έναν άνθρωπο συγκλονισμένο, συντετριμμένο, πλήρως μεταμελημένο, ο οποίος ποτέ στην μέχρι σήμερα πορεία του στην ζωή δεν ανέδειξε παραβατικότητα και ο οποίος τέλεσε την πράξη υπό πολύ συγκεκριμένες  περιστάσεις  που οφείλονταν σε μια μοναδική και σίγουρα ανεπανάληπτη συνεπίδραση συγκεκριμένων παραγόντων. Έχει ζητήσει και ζητά ειλικρινά Συγνώμη για την πράξη την οποία τέλεσε και η οποία προκάλεσε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα».

Related posts