Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Ιούν 2022
SLIDER

Αποδοκίμασαν στη Μελβούρνη τον Γιώργο Βαρεμένο

Οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία  όταν πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται στη Μελβούρνη για τις εορταστικές παρελάσεις ο Γιώργος  Βαρεμένος του επεφύλαξαν μια και όχι και τόσο τιμητική υποδοχή.

Η συμμετοχή και η παρουσία του Ελληνισμού της Μελβούρνης στην Παρέλαση για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 ήταν έντονη. Όπως έντονες ήταν και οι αποδοκιμασίες κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου. Αιτία ήταν η  Συμφωνία των Πρεσπών. Η  ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από το πρωί και λίγο έλειψε να ξεκινήσουν επεισόδια εξαιτίας κυρίως της παρουσίας του Γ.Βαρεμένου.

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπροέδρος της ελληνικής Βουλής Γιώργος  Βαρεμένος βρίσκεται στην Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Όμως η ομογένεια δεν τον καλωσόρισε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας ο αριθμός των Ελλήνων φέτος ήταν μεγαλύτερος από ότι πέρσι.

Η παρέλαση άρχισε με τα τμήματα των συλλόγων και οργανισμών των Ελλήνων Ποντίων καθώς ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και πλήθος κόσμου. Τα νιάτα της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης παρέλασαν στο μνημείο Shrine of Remembrance. Όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε ξεκίνησε η ομιλία του αντιπροέδρου  της ελληνικής Βουλής ο οποίος πήγε στη Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», αποδοκίμασαν τον Γιώργο Βαρεμένο ενώ κάποιοι τον αποκάλεσαν «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Τα «παρατράγουδα» εξελίχθηκαν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της ελληνικής πολιτείας ενώ εκτός από ομογενείς πολιτικούς στην παρέλαση παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι κ. Βαρεμένος ήρθε στην Μελβούρνη η οποία όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν κατάφερε να τον θωρακίσει από την οργή κάποιων συμπαροίκων, οι οποίοι απερίσκεπτα εξέθεσαν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και το καλό όνομα της ελληνικής παροικίας στα μάτια της τοπικής ηγεσίας της Βικτώριας.

Περισσότερα : https://neoskosmos.com/el/211481/apodokimasies-kai-skliri-glossa/

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές


Η απάντηση του Γ. Βαρεμένου για το περιστατικό στη Μελβούρνη:

Την απάντηση του σχετικά με το περιστατικό στη Μελβούρνη έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Γιώργος Βαρεμένος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

«Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, που εκπροσώπησε το Κοινοβούλιο στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών. Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα. Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς. Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια.»

Related posts