Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 18 Ιουν 2018
 
 

Από τον Σαρωνικό στον Αγ. Κοσμά η πετρελαιοκηλίδα! (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 - 16:23

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέχρι το Ελληνικό και τον Αγ. Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, την περασμένη Κυριακή.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι ακτές έχουν «μαυρίσει» αισθητά, έχοντας παράλληλα αφήσει πίσω τους τη γνωστή δυσοσμία του πετρελαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις εστίες ρύπανσης έχουν αναλάβει να απομακρύνουν τα ειδικά σκάφης αντιρρύπανσης, τα οποία και έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, από νωρίς το μεσημέρι.

Όμως στον «αγώνα» έχουν παραταχθεί και άλλα αντιρρυπαντικά πλεούμενα σε Σελήνια και σε Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή, καθώς μέχρι εκείνα τα σημεία έχει εξαπλωθεί η μόλυνση.

Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής είναι τεράστιο και για ευνόητους λόγους, ανακοινώθηκε η συμβολή του δεξαμενόπλοιου «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, που είναι ένα σκάφος που έχει τη δυνατότητα να αντλήσει μεγάλες ποσότητες πετρελαιοειδών. Η επιχείρηση θα ξεκινήσει από σήμερα (13/9), ενώ αναμένεται να διαρκέσει περίπου 30 ημέρες.

Πάντως, στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης εμφανίζονται καθησυχαστικά, καθώς διαμηνύουν πως τα περιστατικά είναι όλα διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία που εμφάνισαν τις εστίες ρύπανσης.

Πηγή φώτο: cnn.gr

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: