Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούν 2024
SLIDER

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ: Ένας τζέντλεμαν και σπουδαίος Έλληνας της Ομογένειας

Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

Ένας τζέντλεμαν, ένας σπουδαίος Έλληνας της Ομογένειας. Ένας άνθρωπος άξιος εκπρόσωπος του Ελληνισμού με ιδανικά. Μια προσωπικότητα σπάνια για την οποία εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι. Ένας πραγματικός πατριώτης με Π κεφαλαίο.

Επιτυχημένος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Μαζί με τη σύζυγό του Λίτσα, την κόρη του Βανέσα και τον γιο του Ηρακλή έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Υόρκη.

Γεννήθηκε το 1950 στο Θάνος της Λήμνου και μόλις έκλεισε τα 18 του χρόνια έφυγε στην Αμερική ως μετανάστης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Queens College.

Ιδιοκτήτης και παράλληλα εκδότης της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας από το 1979 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, υπηρετεί με ζήλο θέματα που έχουν άμεση σχέση με την προάσπιση του Ελληνισμού.

Για την ιδιότητα του ως εκδότης έγινε δεκτός από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, και τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν – είναι ασυνήθιστο να παρευρίσκονται πρόεδρος και αντιπρόεδρος σε κάτι τέτοιο- στο Λευκό Οίκο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα».

Το 2019 άφησε το πόστο του εκδότη της εφημερίδας για να γίνει Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έμεινε εκεί για πέντε μήνες.

Από τις 9 Ιουλίου 2019 όταν ορίστηκε υφυπουργός μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2019, όταν και παραιτήθηκε υπηρέτησε με σθένος, ζήλο και σοβαρότητα. Η παραίτησή του ήρθε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν είχε λάβει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο ίδιος είχε τονίσει ότι είχε «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο αυτό.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2019 μιλώντας στο κανάλι Σκάι παρουσίασε επιστολή από το πανεπιστήμιο Κολούμπια με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2019, στην οποία το Πανεπιστήμιο βεβαίωνε ότι είχε ολοκληρώσει ήδη από τις 26 Ιανουαρίου του 1977 τις σπουδές του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθώς και ότι η απονομή του σχετικού τίτλου σπουδών θα γινόταν στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

«Κι ενώ τότε που αποφοίτησα, το 1977, θα μπορούσα να το πάρω αμέσως συμπληρώνοντας μια αίτηση, τώρα, μετά από τόσα χρόνια κι εν μέσω κορωνοϊού, χρειάστηκε να περάσει καιρός για να το πάρω», έγραψε πρόσφατα χαρακτηριστικά.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, του απονεμήθηκα το δίπλωμά (ΜΒΑ) στο οποίο αναγράφεται ότι  «…απονέμουν στον Αντώνη Η. Διαματάρη το δίπλωμά του, Master of Business Administration».

Συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος έκδοσης στον Εθνικό Κήρυκα.

Ο 71χρονος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας διορίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 μέλος του Δ.Σ. του μουσείου της Ακρόπολης. Άνθρωπος σπάνιας ευγένειας, ικανός, λάτρης της Ελλάδας, υπηρέτης του πολιτισμού, φιλόπατρις, υπέρμαχος του αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας, σταθερός στις απόψεις του, σοβαρός, μετρημένος, ΚΥΡΙΟΣ.

Αυτός είναι ο Αντώνης Διαματάρης. Ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση.

 

 

Related posts