Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Ανταρκτική: Βρήκαν κέικ 100 χρονών «σχεδόν» βρώσιμο! (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 - 14:56

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα κέικ φρούτων, που προβλέπεται ότι φτιάχτηκε πριν από 100 χρόνια τουλάχιστον, εντοπίστηκε στο παλαιότερο κτίριο της Ανταρκτικής. Οι υπεύθυνοι του Νεοζηλανδικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Antarctic Heritage Trust που το εξέτασαν, είπαν ότι το κέικ «μύριζε και έμοιαζε σχεδόν φαγώσιμο»!

Η χρονολογία δημιουργίας του πιθανολογείται ότι έγινε κατά την αποστολή Terra Nova του Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ ​​μεταξύ 1910 και 1913, καθώς βρέθηκε σε αποθήκη που τα μέλη της συγκεκριμένης αποστολής είχαν αποθηκεύσει τις προμήθειες που θα τους ήταν απαραίτητες ώστε να επιβιώσουν στην άγονη και παγωμένη γη.

Το «υπέργηρο» κέικ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρέθηκε σε αποθήκη που αποθήκευαν τρόφιμα για την αποστολή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Είναι ένα ιδανικό φαγητό υψηλής ενέργειας για τις συνθήκες της Ανταρκτικής και είναι μέχρι σήμερα ένα αγαπημένο τρόφιμο για τα σύγχρονα ταξίδια στον πάγο», δήλωσε η Λίζι Μικ, υπεύθυνη προγραμματισμού του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του Σκοτ είχε πολλούς στόχους, αλλά το να φτάσει στον Νότιο Πόλο ήταν το σημαντικότερο σκέλος της. Παρόλο που τελικά τα κατάφεραν, διαπίστωσαν με απογοήτευση ότι δεν ήταν οι πρώτοι που εξερευνούσαν το μέχρι τότε άγνωστο σημείο της Ανταρκτικής, με τους Νορβηγούς να τους έχουν προλάβει.

Όμως, η αποστολή είχε τραγική κατάληξη με όλα τα άτομα που πήραν μέρος σ’ αυτήν να πεθαίνουν στο ταξίδι της επιστροφής.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: