Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Ιούλ 2022
SLIDER

Ανοίγουν σήμερα τα θέατρα σε υπαίθριους χώρους – Αποφάσεις για γυμναστήρια και δεξιώσεις.

 

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η σημερινή μέρα καθώς ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα για παραστάσεις και συναυλίες με μάσκες ,αποστάσεις και πληρότητα 50%. Την Δευτέρα στις 31 Μάϊου ακολουθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Η σημερινή μέρα και οι μέρες που ακολουθούν αποτελούν ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα και σίγουρα ικανοποιούν την λαχτάρα του κάθε Έλληνα να επιστρέψει σε απλούς και καθημερινούς τρόπους διασκέδασης και ευεξίας που στερήθηκε για μήνες.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν και τα επόμενα βήματα ώστε να απολαύσουμε ένα ακόμα πιο φυσιολογικό καλοκαίρι. Στο «πρόγραμμα» από αρχές Ιουνίου βρίσκεται η επανέναρξη των δεξιώσεων , των γάμων και των βαπτίσεων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα , γεγονός το οποίο ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργείας των θεάτρων υπάρχουν ορισμένες διαφορές σε σχέση με την προ-κορονοϊού εποχή. Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει μία παράσταση πρέπει να συμβιβαστεί με τα παρακάτω.

Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί στο θέατρο δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται σε θέσεις δίχως κενό μεταξύ τους.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξοικονομηθεί χρόνος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου δεν επιτρέπεται διάλλειμα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση του κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση των θεατών στα καμαρίνια.

Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

Η ταξιθεσία εκτός από την τοποθέτηση του κοινού στις θέσεις είναι υποχρεωμένη να επιβλέπει την τήρηση των μέτρων.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων επιπλέον είναι απαραίτητο να φροντίσουν για την ασφαλή αναμονή στις μεγάλες ροές είτε στην είσοδο, είτε στην έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης είτε στον χώρο στάθμευσης κλπ.

Η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για υγειονομικούς λόγους καθίσταται υποχρεωτική.

Ακόμα αυστηρά μέτρα δεν ισχύουν μόνο για τους θεατές αλλά και για τους εργαζομένους τόσο επί όσο και εκτός σκηνής.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργείας των γυμναστηρίων τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας είναι και σε αυτήν την περίπτωση αυστηρά.

 

Ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια είναι απαραίτητο να παραμείνουν κλειστά . Τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά. Ανά 10 τ.μ. προβλέπεται μόνο ένας αθλούμενος.

Ακόμα οι εργαζόμενοι των γυμναστηρίων είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα.

 

Όσον αφορά τις δεξιώσεις φαίνεται ότι οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές. Η επανέναρξη που προβλέπεται στις αρχές Ιουνίου είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα αλλά το όριο των 100 ατόμων είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό.

Πολλοί λοιμωξιολόγοι καθώς και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχουν εισηγηθεί ότι πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τα άτομα στις δεξιώσεις όπως ισχύουν και για την εστίαση.
Ένα εστιατόριο δεν είναι λογικό να μην έχει περιορισμό ατόμων στους εξωτερικούς χώρους και να έχει αυστηρό περιορισμό ατόμων μία δεξίωση.

Ο κλάδος των δεξιώσεων θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα. Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση του ασφυκτικού ορίου των 100 ατόμων και την άρση της απαγόρευσης χρήσης μουσικής στον χώρο της εστίασης και των δεξιώσεων.

 

Πηγή : protothema.gr 

Related posts