Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Μαΐ 2022
Auto-Moto

Ανοίγει σήμερα η  ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019-Ποια κίνητρα προανήγγειλε στα εγκαίνια ο Κώστας Καραμανλής

Σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η έκθεση αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 32 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα. Θα υπάρχουν δηλαδή  32 πανελλαδικές πρεμιέρες . Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έκθεση αυτοκινήτου στη χώρα μας με τόσες πρεμιέρες. Στα πολυτελή περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων που συμμετέχουν, θα βρείτε ακόμη 150 νέα αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον, νέας τεχνολογίας, υβριδικά, plug-in και ηλεκτρικά, όπως και όλα τα νέα SUV και CROSSOVER.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης “Αυτοκίνηση 2019”  έγιναν χθες παρουσία του Κώστα  Καραμανλή, υπουργού Υποδομών & Μεταφορών ο οποίος αναφέρθηκε στα κίνητρα της που θα δώσει η Κυβέρνηση για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων. Κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την απόκτηση “καθαρών” αυτοκινήτων, τόσο καινούργιων όσο και ποιοτικών μεταχειρισμένων.

“Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες: Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από όσα κυκλοφορούν σήμερα με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6″, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, όμως με τα κίνητρα, όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. “Όπως βλέπετε, είμαστε πιστοί στη βασική ευρωπαϊκής αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», επισήμανε και ανακοίνωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την ηλεκτροκίνηση.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Κώστα Καραμανλή στην “Αυτοκίνηση 2019”

“Πάνε αρκετά χρόνια– όχι πάρα πολλά, αλλά όχι και λίγα εδώ που τα λέμε, από τότε που πιτσιρικάς επισκεπτόμουν, θυμάμαι, μαζί με τον πατέρα μου, την τότε Έκθεση Αυτοκινήτου.  Το «Σαλόνι Αυτοκινήτου» όπως λεγόταν.

Και σε μια εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ, έβλεπα από κοντά, θαύμαζα, τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτου που κυκλοφορούσαν.  Νομίζω ότι σε εκείνο το μικρό αγόρι που ήμουν τότε, δεν θα υπήρχε καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει κανείς, από το να του πει ότι μια μέρα θα έχει τη χαρά να πραγματοποιεί τα εγκαίνια αυτής της έκθεσης.

Και να δει πρώτο απ’ όλους τα εκθέματά της! Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε, λοιπόν, αλλά και για τη χαρά που μου δώσατε.  Ή μάλλον για τη χαρά που δώσατε σε εκείνο το αγόρι. Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που έβλεπα και βλέπω έτσι την έκθεση αυτοκινήτου.

Γνωρίζω ότι για πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου, το «Σαλόνι Αυτοκινήτου» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1983, αποτελεί μια αξέχαστη παιδική ανάμνηση.  Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία που είχαμε ως παιδιά και στη συνέχεια ως νέοι, να δούμε συγκεντρωμένα σε μια εντυπωσιακή Έκθεση τόσα μοντέλα αυτοκινήτων και να γνωρίσουμε καλύτερα τον συναρπαστικό κόσμο των 4 τροχών.

Από τότε, έχουν περάσει 36 χρόνια.  Η έκθεση αυτοκινήτου –με την ονομασία «Αυτοκίνηση» πια- έχει πλέον γίνει θεσμός και την έχουν αγκαλιάσει τόσο οι εισαγωγείς όσο και το κοινό.

Φέτος, η «Αυτοκίνηση» γίνεται σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία.  Το τελευταίο διάστημα, ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανοίγουμε τη συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας.

Εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προβλήματα: Αφενός ότι τα κόστη που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας για να αγοράσει αυτοκίνητο είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογα – και για αυτό βέβαια ο μόνος που δεν φταίει είναι η ίδια η αγορά  του αυτοκινήτου και οι άνθρωποί της.  Και αφετέρου ότι η κλιματική αλλαγή μάς χτυπάει ήδη την πόρτα και πρέπει άμεσα να λάβουμε μέτρα για το περιβάλλον.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο στόλος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα γερασμένος. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτήν την στιγμή είναι περίπου 15,4 έτη, ενώ στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 9,9 έτη. Ενώ, λοιπόν, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ. είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Συνεπώς, πρέπει να δράσουμε τώρα πριν είναι αργά. Χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να ρυπαίνουν λιγότερο και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.  Αυτή την κατάσταση έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και την αντιμετωπίζουμε άμεσα. Όπως ξέρετε, επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες: Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από όσα κυκλοφορούν σήμερα με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6. Να κινητροδοτήσουμε, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, την αγορά νέων αυτοκινήτων. Ήδη, όπως θετικά μας πιστώνεται, καταγράφεται μία σημαντική αύξηση της αγοράς, η οποία ξεπερνάει το 20%. Αυτό, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, η αγορά του αυτοκινήτου έπεσε έως και 80%. Παράλληλα, όμως με τα κίνητρα, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Όπως βλέπετε, είμαστε πιστοί στη βασική ευρωπαϊκής αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Και υπό αυτό το πρίσμα, μεσοπρόθεσμα, σκοπεύουμε να στηρίξουμε την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, φυσικά, εργαζόμαστε συστηματικά και για δύο άλλες σπουδαίες προτεραιότητες, που έχουμε θέσει ως Υπουργείο: Την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα μας, ώστε να οδηγούμε σε ένα ασφαλές δίκτυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων. Και το σχεδιασμό και την υλοποίηση εστιασμένων παρεμβάσεων για την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Όλοι μαζί, κάνοντας ο καθένας αυτό που πρέπει από την πλευρά του, μπορούμε να επιτύχουμε τον τελικό στόχο:

Να οδηγούμε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, σε ασφαλείς δρόμους και με υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Έχοντας όλοι πάντα αυτό το μεγάλο στόχο στο μυαλό μας, λοιπόν, με μεγάλη μου χαρά κηρύσσω και επισήμως την έναρξη της έκθεσης Αυτοκίνηση.  Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία σε όλους!”.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Νέα BMW Σειρά 1

Ανανεωμένη BMW X1

DS 3 Crossback E-Tense

DS 7 Crossback Hybrid 4X4

Fiat 500X Sport

Fiat Panda Trussardi

Νέο Hyundai i10

Hyundai Kona Hybrid

Kia XCeed

Kia e-Niro

Kia e-Soul

Mazda CX-30

Mercedes GLB

Mercedes ηλεκτρική EQC

Mercedes τρία concept

MINI ηλεκτρικό

Νέο Opel Corsa

Ανανεωμένο Opel Astra

Νέο Peugeot 208

Νέο Peugeot e-208

Peugeot 3008 Plug-In Hybrid

Peugeot Rifter

Νέο Renault Clio

Ανανεωμένο Renault Twingo

Skoda Kamiq

Ανανεωμένο Skoda Superb

Volkswagen  Golf Wolfsburg

Volkswagen T-Roc R

Volkswagen T-Roc Cabriolet

Ανανεωμένο Volkswagen Passat GTE

Volkswagen Tiguan Allspace

Στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 -υποστηρίζεται από τα μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) – ξεχωριστή θέση έχουν οι εταιρείες του Αftermarket.

Οι φίλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και δωρεάν test drive.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα-Παρασκευή : 15.00-21.00

Σάββατο-Κυριακή : 10.00-21.00

Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 ,γίνεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό και ο μεγάλος  Χορηγός είναι η Anytime.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts