Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 23 Νοε 2017
 
 

Ανησυχία στην Ευρώπη μετά την νέα αεροπορική τραγωδία

Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 - 09:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νέα αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος Airbus A320 έχει συγκλονίσει καθώς τα ερωτήματα της πτώσης δεν έχουν προς το παρόν απαντήσεις.

Έχουν περάσει- αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- πέντε ώρες από την στιγμή που εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ και δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ίχνος του αεροσκάφους.

Η εταιρία της Egypt Air, που πριν από λίγο έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των επιβατών, γράφει απλά ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Το Airbus  της Egypt Air, πτήση 804 , απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Παρισιού με κατεύθυνση το Κάιρο της Αιγύπτου με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.  Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ένα παιδί και δυο βρέφη.

Ο πιλότος ήταν από τους πιο έμπειρος της εταιρίας. Είχε στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου ενώ ο  συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος που απογειώθηκε εννιά λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ από το Παρίσι,  πέρασε και πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Όταν μπήκε στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, έδωσε αναφορά αλλά 10 μίλια μετά και ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 πόδια, χάθηκε από το ραντάρ.

Ένας πλοίαρχος οχηματαγωγού ανέφερε ότι είδε μια λάμψη στον ουρανό. Στην  περιοχή έσπευσαν μαχητικά και στη συνέχεια άλλα αεροπλάνα που ξεκίνησαν τις πτήσεις έρευνας, αλλά δεν βγήκαν τίποτα. Στις έρευνες συμμετέχει  και ένα Ελληνικό C-130 .

Στο αεροπλάνο επέβαιναν και 15 Γάλλοι πολίτες. Αυτή την ώρα γίνεται έκτακτο συμβούλιο στη Γαλλία. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

Δεδομένου ότι πετούσε πάνω από τη Νότια Μεσόγειο οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: