Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό – Πώς θα κινηθούν τα άλλα μέσα

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 - 16:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τις στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτήν την εβδομάδα, με τον κόσμο να μαθαίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τι θα συμβεί.

Με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ, εξήγγειλε τελικά αναστολή για τις στάσεις εργασίας που είχε προκηρύξει για σήμερα (12/9) από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 15/9 από τις 12.00 έως τις 15.00, στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Ωστόσο κανονικά ισχύουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία και Προαστιακό. Επομένως, υπενθυμίζεται ότι:

Τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη 14/9 μόνο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Επίσης την ίδια μέρα, προγραμματίζεται 24ωρη απεργία στον προαστιακό, λόγω της οποίας οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Όμως άλλη μια ταλαιπωρία θα υποστούν οι ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να μετακινηθούν αύριο και μεθαύριο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης  από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

 

Η απόφαση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ: 

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό και μετά την έμπρακτη βούληση της Διοίκησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα αιτήματά μας, αποφάσισε να αναστείλει τις στάσεις εργασίας, που είχε προκηρύξει για σήμερα 12/9 (από 21.00 έως λήξη της βάρδιας) και την Παρασκευή 15/9 (από 12.00 έως 15.00).

Στη συνάντηση επήλθε συμφωνία ως προς την αναγκαιότητα και τον τρόπο κατοχύρωσης της διαφάνειας σε προαγωγές και μετακινήσεις υπαλλήλων, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις και προκειμένου να διευκολυνθεί ο συνεχιζόμενος διάλογος αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων δηλώνοντας ότι παραμένει πρωταρχικό αίτημα του Σωματείου η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στην εργασιακή εξέλιξη όλων των συναδέλφων».Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: