Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Απρ 2020
Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση Φουάντ αλ Ζαγιάτ

Όταν πριν από μερικές ημέρες ήρθε στην Αθήνα , ο στενός φίλος του Φουάντ αλ Ζαγιάτ, κ. Αβραάμ Χατζητζοβάννης , κανένας δεν ήξερε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του. Ό μόνος που ήξερε στην πραγματικότητα τον λόγο της επίσκεψης του , ήταν ο δικηγόρος του Φουάντ αλ Ζαγιάτ, κ . Θέμης Σοφός.
Ο κ. Αβραάμ Χατζητζοβάννης ήρθε και κατέθεσε στην πολύκροτη υπόθεση και πραγματικά ήταν καταπέλτης.
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Φουάντ αλ Ζαγιάτ, Θέμης Σοφός, προσκόμισε στοιχεία από την αλληλογραφία του Ζαγιάτ με το Ντίνο Μιχαηλίδη, όπως αντίγραφα επιταγών σε διαταγή της εταιρείας BEESTON από προγενέστερα χρονικά διαστήματα και αποδεικτικά έγγραφα που τεκμηριώνουν την πολυετή επαγγελματική σχέση του Ζαγιάτ με το Ντίνο Μιχαηλίδη, καθώς και αντίγραφα συμβάσεων….
Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση του επιχειρηματία Φουάντ αλ Ζαγιάτ.
Αμέσως μετά τη δίκη η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης αφιέρωσε εκτενέστατο ρεπορτάζ από τη δικαστική υπόθεση και την κατάθεση του Κύπριου μηχανολόγου και συμβούλου επιχειρήσεων Αβραάμ Χατζητζοβάννη.

Ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ

Η κατάθεση του Αβραάμ Χατζητζοβάννη όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης»
« Ως έναν άνθρωπο «φιλόξενο», «γενναιόδωρο στην καρδιά και στα φιλοδωρήματά του», «φιλεύσπλαχνο» και αποτελούντα «την ιδανικότερη σύσταση για να ανοίξουν για κάποιον όλες οι επιχειρηματικές πόρτες της Μέσης Ανατολής», περιέγραψε τον Σύρο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ ο στενός φίλος και συνεργάτης του Αβραάμ Χατζητζοβάννης, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δική για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδος και κυρίως την κατάληξη των χρημάτων από προμήθειες που φέρεται να άλλαξαν πολλά χέρια ώσπου να φτάσουν, όπως λέει το κατηγορητήριο, σ’ εκείνα του πρώην Υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο επιχειρηματίας Αλ Ζαγιάντ είναι μαζί με τον Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη, τον Αναστάσιο και την Μαρία Σοφού κατηγορούμενος σε αυτήν την υπόθεση που εκδικάζεται στην Αθήνα από τον περασμένο Μάιο.
Δεν παρίσταται όμως στη δίκη υποστηρίζοντας, μέσω του δικηγόρου του, ότι η κλήτευση για να παρουσιαστεί στις Αρχές επιδόθηκε σε λανθασμένη διεύθυνση στη Λευκωσία, όπου έχει και γραφείο και κατοικία, και όπου διαμένουν μέλη της οικογένειάς του.
Ο κ. Χατζητζοβάννης, μηχανολόγος‐ σύμβουλος επιχειρήσεων‐ διαμεσολαβητής στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων είναι και η Skylink που ανήκει στον Αλ Ζαγιάντ (οικογενειακή επιχείρηση) και παρέχει υπηρεσίες σε ιδιωτικά αεροσκάφη και σε υψηλούς καλεσμένους που έρχονται συνεχώς στο νησί, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Σύρο επιχειρηματία στη Βηρυτό και στη Δαμασκό, όπου τώρα διαμένει, και όπου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το διεθνές (είναι μόνο ευρωπαϊκό) ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του για την εκδικαζόμενη υπόθεση.
Κατά το μεγαλύτερο μέρος της εξέτασής του, ο κ. Χατζητζοβάννης επανέλαβε αρκετά απ’ όσα άκουσε από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ σε συναντήσεις με τον συνήγορό του Θέμη Σοφό, που ταξίδευσε αρκετές φορές στη Μέση Ανατολή για να ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα όσα λέγονται στο δικαστήριο. Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ο Αλ Ζαγιάντ έλεγε πάντα ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν καλός φίλος του, αλλά «τον στενοχώρησε πολύ όταν έμαθε από τη δίκη ότι οι επιταγές που του έδωσε, από τον προσωπικό λογαριασμό που κατείχε με τη σύζυγό του, πήγαν για άλλους σκοπούς από εκείνους για τις οποίες τις εξέδωσε».
Ο κ. Χατζητζοβάννης όταν ρωτήθηκε ποιοι ήταν αυτοί οι «άλλοι σκοποί», επικαλούμενος πάντα τα λόγια του κ. Αλ Ζαγιάντ, απάντησε ότι οι επιταγές αυτές δόθηκαν στον Ντίνο Μιχαηλίδη «στα πλαίσια της επιχειρηματικής συνεργασίας που είχε μαζί του ο κύριος Φουάντ σε μάκρος χρόνου.
«Δεν είχε υπόψη του ο κύριος Φουάντ ότι θα κατέληγαν από τον κ. Μιχαηλίδη στα χέρια του Νίκου Ζήγρα ή σε οποιονδήποτε άλλον», συμπλήρωσε ο Κύπριος μηχανολόγος ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι ο Σύρος επιχειρηματίας ήταν « στενοχωρημένος αλλά και θυμωμένος με τον Βλάσση Καμπούρογλου, που θεωρείτο το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά, και ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή.
«Αυτός ο Καμπούρογλου με ξεγέλασε. Δεν ήταν σωστός», κατέθεσε ο μάρτυς ότι άκουσε τον Αλ Ζαγιάντ να λέει.
Το όνομα «Καμπούρογλου» είχε αναφερθεί και από τον Ζήγρα στην κατάθεσή του, αφήνοντας υπαινιγμό ότι τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι του παρέδωσε σε βαλίτσα ο Ντίνος Μιχαηλίδης στο Χίλτον Αθηνών για να τα παραδώσει στον Τσοχατζόπουλο, «μπορεί να του τα έδωσε αυτός».
Το δικαστήριο μέχρι τώρα γνωρίζει ότι πάντα κατά τον Αλ Ζαγιάντ, τα ονόματα των τριών εταιρειών στις οποίες εκδόθηκαν οι επιταγές, δηλαδή η Beeston, η Blue Bell και η P & A Investments, είναι αυτές που του υπέδειξε ο ίδιος ο Ντίνος Μιχαηλίδης.
Ο κ. Χατζητζοβάννης δήλωσε ότι ο Αλ Ζαγιάντ ανέφερε και στην πρόσφατη γραπτή δήλωσή του προς το δικαστήριο, ότι δηλαδή όχι μόνο είχε επιχειρηματική συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου σε διάφορες δουλειές, αλλά «τον βοήθησε κιόλας οικονομικά, ως φίλο του, στην πολιτική του δραστηριότητα χρηματοδοτώντας διαφημιστικές εκστρατείες και τα γραφεία που άνοιξε για το νέο του κόμμα».
Η κατάθεση μαρτύρων έχει ολοκληρωθεί, και πλέον η υπόθεση φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία της με την απολογία των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Εκτιμάται ότι μπορεί να εκδοθεί απόφαση και πριν από τις γιορτές.
Το σίγουρο είναι ότι ο δικηγόρος του Φουάντ αλ Ζαγιάτ, Θέμης Σοφός, κινείται σωστά και σύντομα η υπόθεση αυτή θα λάβει τέλος.

Related posts