Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Φεβ 2025
SLIDER

Αναμένεται συνάντηση Πούτιν–Ζελένσκι αλλά οι επιθέσεις δεν σταματούν- Ισχυρές εκρήξεις τα ξημερώματα στην Οδησσό

Την ώρα που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής, μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σειρά εκρήξεων συγκλόνισαν την Οδησσό τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με πηγές του Reuters η Οδησσός το πρωί σκεπάσθηκε από μαύρους καπνούς.

Στοπ μεταξύ όπως αναφέρει το Interfax Ukraine επικαλούμενο ουκρανό διαπραγματευτή αναμένεται πιθανότατα στην Τουρκία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι .

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν και τον Ζελένσκι την Παρασκευή «και φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι είναι έτοιμοι να κανονίσουν μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο διαπραγματευτής Ντέιβιντ Αραχαμία.

Το ουκρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το προσχέδιο ειρήνευσης είναι αρκετά προχωρημένο ώστε να επιτρέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων κορυφής. Η Ρωσία δέχεται τις θέσεις της Ουκρανίας με εξαίρεση την θέση του Κιέβου για την Κριμαία σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

«Οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου “δεν είναι εύκολες” αλλά συνεχίζονται»

Οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, όμως το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται, φέρεται να δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου RIA.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία, αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο με αυτήν την ιδέα. Οι δύο πλευρές είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, μέχρι που οι αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το RIA ο Πεσκόφ έδωσε συνέντευξη την τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος φέρεται να είπε ότι ένας από τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία είναι να «σώσει» τις αυτοανακηρυχθείσεις «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και να τις αποκαταστήσει στα σύνορα του 2014. Το Κρεμλίνο αναμένει επίσης να απαγορευτούν στην Ουκρανία οι «εθνικιστικές ιδέες» και ότι η ρωσική γλώσσα θα ανακτήσει τη θέση της στη χώρα