Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 22 Ιουλ 2018
 
 

Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ προς της Τουρκία για το επεισόδιο στα Ίμια

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 - 15:40

-a Μέγεθος κειμένου +A

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση έπειτα από το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες (12/2) στις 23:40, στα Ίμια.

Το διάβημα πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα πρέσβη που βρίσκεται στην Άγκυρα, Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Να σημειωθεί, πώς κλήθηκε για εξηγήσεις στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Τούρκος πρέσβης.

Η σχετική ανακοίνωση:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2018


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πραγματοποίηση έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων. 

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: