Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Αναβολή της εκτόξευσης του πυραύλου αποφάσισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 - 10:31

-a Μέγεθος κειμένου +A

Το Πεντάγωνο έστειλε μήνυμα στον  Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αν ρίξεις πυραύλους πάμε για πόλεμο».Ο  Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι οποιοσδήποτε πύραυλος κατευθύνεται προς το Γκουάμ , μέσα σε λίγες στιγμές  θα τον έχουν καταρρίψει.

Κλιμακώνοντας τις απειλές κατά της Πιονγιάνγκ οποιαδήποτε επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ, της μη ενσωματωμένης περιοχής των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, μπορεί πολύ γρήγορα να πυροδοτήσει μια πολεμική σύρραξη.

Η ωμή απειλή του επικεφαλής του Πενταγώνου έγινε την ώρα που το CNN μετέδιδε ότι κατασκοπευτικοί δορυφόροι ανίχνευσαν κινητικότητα στις πυραυλικές εγκαταστάσεις της Πιονγιάνγκ κι ενώ ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας εξέταζε «επί μακρόν το σχέδιο» εκτόξευσης πυραύλων κοντά στο Γκουάμ, και το «συζητούσε» με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης που είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους.

Το Πεντάγωνο κατέστησε σαφές ότι μια τέτοια κίνηση θα εκληφθεί ως κήρυξη πολέμου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν μαζεύει, όπως όλα δείχνουν, τις πολεμικές προθέσεις του εναντίον των ΗΠΑ, ωστόσο, προειδοποιεί ότι θα εφαρμόσει το πυρηνικό του σχέδιο σε περίπτωση που οι «χαζοί Yankees» δεν ρίξουν τους τόνους.

Πρίν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης αποφάσισε την αναβολή της εκτόξευσης του πυραύλου.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: