Ο 31χρονος ήταν στην πολυκατοικία την ώρα της έκρηξης. Σύμφωνα με το Mega ο 31χρονος, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη, ήταν στην πολυκατοικία την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη.
Ο κατηγορούμενος, που εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνελήφθη, φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες. Φέρεται επίσης, να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους όπου έγινε η ισχυρή έκρηξη, τον άντρα δηλαδή που διαμελίστηκε και τη γυναίκα που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενη καθώς είναι κατηγορούμενη.
Το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί στα δικαστήρια ο 31χρονος κατηγορούμενος για τρομοκρατική οργάνωση, προκειμένου να απολογηθεί για σωρεία κατηγοριών.
Ο 31χρονος, όπως και η φίλη του που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και σε βάρος της πλέον εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, αλλά και η τραυματίας, είναι αντιμέτωποι με τέσσερις βαριές κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.
Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υποστήριξαν πως τον είδαν να τρέχει βγαίνοντας από την πολυκατοικία με τα χέρια στο κεφάλι ουρλιάζοντας «τι έκανε; τι έκανε;» ενώ κάποιοι λένε πως φώναζε και το όνομα του 36χρονου νεκρού άνδρα.
Σύμφωνα, πάντως, με άλλες πηγές, ο 31χρονος συλληφθείς φέρεται να ήταν πολύ κοντά στον χώρο που έγινε η έκρηξη, αλλά όχι εντός της πολυκατοικίας της οδού Αρκαδίου. Πάντως οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό που έχουν λάβει από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τις κινήσεις του 31χρονου.