Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Μαρ 2023
Απόψεις

Αλεξάνδρα Καρτά : Από την Αστρολογία και τη μεταφυσική στην εσωτερική αναζήτηση

 

 

 

 

Συνέντευξη στην Μαρία  Χριστίνα Καμπάκη

 

Ο κόσμος της μεταφυσικής και της Αστρολογίας είναι ένας κλάδος, αρκετά δύσκολος, απαιτητικός και σίγουρα όχι κατανοητός από τον περισσότερο κόσμο. Αλλά μέσα σε αυτή την αποδοχή ή την αμφισβήτηση, μιας κοινωνίας που είναι γεμάτη από ρωγμές, υπάρχουν κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι, που αξίζει να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Η συνέντευξη αυτή έχει κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για μένα, αλλά πιστεύω ότι για όσους την διαβάσουν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αλιεύσουν κάτι ενδιαφέρον, που αφορά αυτό το φωτεινό πρόσωπο που έχω απέναντι μου και το όνομα αυτής Αλεξάνδρα Καρτά.

Δεν υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις από μένα γιατί άξιζε τον κόπο να αφεθώ και να απολαύσω, μια ξεχωριστή ροή γνώσεων, απόψεων, και ψυχικών αναζητήσεων από την ίδια. Πιο κάτω θα σας παρουσιάσω τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια που αφορούν αυτή την συνέντευξη.

 

*Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την Αστρολογία … ;

 

[ Βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο περίπου 23 χρόνια… Ίσως να ήταν και από τότε που γεννήθηκα, εφόσον όλη μου η ζωή χαρακτηριζόταν από μηνύματα και διαισθήσεις, πορείες και δρόμους που ήξερα από την αρχή που έβγαζαν, αλλά έπρεπε να τους περπατήσω. Αυτή η πορεία, μου μάτωνε την ψυχή κάποιες φορές, αλλά οι γνώσεις, δεν υπάρχουν ποτέ σε μια ζωή εύκολη. Και η δική μου η ζωή δεν ήταν εύκολη γιατί ήταν μια συμπαντική επιλογή και είμαι ευγνώμων για αυτό. Οι σπουδές μου πάνω στην Αστρολογία ήρθαν αργότερα, ενώ πρόδρομος υπήρξε όπως προείπα η διαισθητικές μου ικανότητες].

 

*Θα ήθελα να μου πείτε για την οικογένειά σας και τα παιδικά σας χρόνια.

[Προέρχομαι από μία οικογένεια επιστημόνων και καλλιτεχνών και βγήκα ένα κράμα από αυτά τα δύο. Πιστεύω στην επιρροή που ασκείτε σε ένα παιδί λόγο των οικογενειακών του καταβολών…. Όπως επίσης πιστεύω και στην μοναδικότητα, την χάραξη των δικών μας δρόμων που πάντα είναι πιο σημαντικοί γιατί υπάρχουν τα δικά μας αποτυπώματα που μας χάρισε η βασική ενέργεια που μας έδωσε την ύπαρξη μας].

 

*Έχετε δημιουργήσει δική σας οικογένεια ;

[Μητέρα δύο παιδιών, αφήνω στην άκρη τα προσωπικά μου θέλω όταν πρόκειται για τις πορείες τους. Ξέρω ότι αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν ότι τους αναλογεί και έτσι φροντίζω να είμαι δίπλα τους … όχι μπροστά τους].

 

*Μιλήστε μας για την μεταφυσική σας πορεία…

[Η ενασχόληση μου με την Αστρολογία και την μεταφυσική ξεκίνησε από μια εσωτερική αναζήτηση. Φυσικά δεν μπορώ να πω ότι έλυσα το μυστήριο που αποτελεί την ύπαρξη μας σε αυτό τον κόσμο, όμως κατανόησα σε μεγάλο βαθμό το πέρασμα που κάνουμε  με τον ερχομό μας σε αυτή την ζωή. Η Αστρολογία είναι στατιστική επιστήμη και δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε.  Γίνεται οδηγός και στυλοβάτης των επιλογών μας γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με το άγνωστο και απρόσωπο, αλλά με μία δύναμη που μας καθορίζει. Η ελεύθερη βούληση είναι αναμφισβήτητα το προνόμιο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας. Βέβαια αυτό που υπάρχει και ολοκληρώνει την δική μου προσωπικότητα, είναι αυτό που λαμβάνω από τους άλλους διαισθητικά. Οι διαισθητικές εικόνες που περνούν από τα μάτια της ψυχής μου, κατά την διάρκεια που βλέπω έναν άνθρωπο, είναι πολύ περισσότερες και πιο πλούσιες από εκείνες που υπάρχουν και ονομάζουμε [ πραγματικότητα ]. Έτσι έχω και μία πιο σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να γνωρίζω πράγματα που και οι ίδιοι αγνοούν τις περισσότερες φορές και επαναλαμβάνουν πορείες που δεν τους βγάζουν πουθενά. Αναμφισβήτητα υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει όλα να τα λάβω υπόψη μου γιατί οι άνθρωποι φορούν πανοπλίες προστασίας, που τους έχει αναγκάσει η ζωή να φορούν λόγο καταστάσεων. Μέσα από την πανοπλία υπάρχει πάντα ο άνθρωπος που πρέπει να φροντίσω. Εκεί θα πρέπει και ο ίδιος να θέλει να αλλάξει αυτά που τον βαραίνουν, αλλιώς παραμένει θωρακισμός στα βάρη που κουβαλά από την μέρα που γεννήθηκε έως τώρα].

 

* Δηλαδή εκτός από την αστρολογία έχετε και άλλες παραψυχολογικές ικανότητες;

Νομίζω ότι χωρίς εκείνες θα ήμουν τυφλή εσωτερικά. Όλοι μας μπορεί να έχουμε ως ένα βαθμό. Αλλά το θεωρώ απαραίτητο και όσο το καλλιεργείς τόσο περισσότερο σου δίνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν πέντε σωματικές αισθήσεις που συχνά θεωρούμε δεδομένες. Τις έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που δεν παρατηρούμε πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτές. Την παραψυχολογική ικανότητα ή έκτη αίσθηση, την ακούω πάντα και συντονίζομαι με έναν αθέατο κόσμο αισθήσεων και ιδεών.

 

*Όταν σας ζητούν την βοήθεια σας πως ενεργείτε;                                                            [Φροντίζω να βρίσκομαι συνοδοιπόρος στις παιδευμένες ψυχές που έρχονται κοντά μου και ζητούν καταφύγιο και ηρεμία. Οι προβλέψεις είναι δευτερευούσης αξίας για μένα. Πρώτα κοιτώ να επουλώσω τις πληγές των ανθρώπων … με συζητήσεις παρουσία και ψυχολογική προσέγγιση. Δεν ασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου για να μην παρεξηγηθώ. Έχω γνώσεις ψυχολογίας αλλά κυρίως διαισθάνομαι αυτό που ο άλλος χρειάζεται. Η πολυπλοκότητα που έχει μια οντότητα καθορίζει και τον τρόπο που πρέπει να χειριστώ την κάθε κατάσταση ξεχωριστά και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά ψυχική επαφή με τους άλλους].

 

Έτσι πέρασε η ώρα πολύ γρήγορα και γεμάτη θετική ενέργεια που έπαιρνα από την όμορφη και λαμπερή παρουσία της κυρίας Καρτά. Ήμουν γεμάτη απορίες και ερωτήσεις και καταχράστηκα κατά κάποιον τρόπο τον χρόνο που μου είχε παραχωρήσει για την συνέντευξη, όπου εκείνη με υπομονή απαντούσε και στο τέλος με ευχαρίστησε για το [όμορφο ταξίδι] που έκανα μαζί της.

Πραγματικά φεύγοντας από τον ζεστό χώρο που έδενε απόλυτα με εκείνο το γλυκό χαμόγελο της αστρολόγου, σκέφτηκα ότι δεν πήρα απλά μία συνέντευξη, αλλά με κυρίευσε μία γαλήνη που δεν μπορώ να σας την μεταφέρω …

Δημοσιογραφική επιμέλεια.

Μαρία  Χριστίνα Καμπάκη

 

 

 

 

 

 

Related posts