Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 17 Αυγ 2018
 
 

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 - 15:41

-a Μέγεθος κειμένου +A

Μια ακόμα άσχημη εξέλιξη για τις ελληνορωσικές σχέσεις!

Σήμερα (19/7), το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στο ρωσικο πρακτορείο Tass, μετέδωσε πως ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, που ήταν πρπγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

«Η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη”, τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ελλάδα είχε απευθύνει τον περασμένο μήνα πρόσκληση στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο, αλλά έκτοτε, σημειώνει το Reuters, οι σχέσεις των δύο χωρών μπήκαν σε μία δύσκολη φάση λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης.

Επιπλέον ο Ρώσος πρέσβης, ανέφερε ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε μέτρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις« δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Μασλόφ.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: