Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 20 Ιουλ 2018
 
 

Ακόμη δυο νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 - 17:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τις αποκαλύψεις για τα 6 κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας στο Θριάσιο νοσοκομείο που αποπνέουν ανησυχία για την έξαρση της ασθένειας στη χώρα μας, αλλά δυο νέα έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, αυτά αφορούν μια γιατρό στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο στο Μαρούσι, καθώς και μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία νοσηλεύεται με επιπλοκές στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε εμφανή την οργή της για την ολιγωρία των υπευθύνων, τονίζοντας:

«Παροιμιώδης είναι η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την επιδημική έξαρση της ιλαράς. Δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως σήμερα δεν ενημέρωσαν το προσωπικό, τους Γιατρούς και Νοσηλευτές για την επιδημική έξαρση της ιλαράς και δεν σύστησαν κανένα μέτρο προφύλαξης. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, μάσκες και γάντια. Αν είναι δυνατόν.

Δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ ότι τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς και δεν διαθέτουν εμβόλια. Επιτέλους ας ξυπνήσει το Υπουργείο Υγείας πριν είναι αργά».

Την ίδια ώρα έκκληση για επαρκή εμβολιασμό προς το υγειονομικό προσωπικό, κάνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε μια προσπάθεια να περιορίσει πιθανά νέα κρούσματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν και οι ίδιοι να θωρακίσουν τον οργανισμό τους μπροστά στην αρρώστια, αλλά και να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, κυρίως τους ασθενείς που επιβλέπουν διότι αποτελούν πιο ευάλωτοι στόχοι λόγω καταπονημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: