Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Ιαν 2023
SLIDER

Air China: Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Σανγκάη και Πεκίνο

Μπορεί ο κορωνοϊός να ανατρέπει διαρκώς τα σχέδια των Ελλήνων η κινέζων τουριστών ωστόσο η αεροπορική εταιρία της Κίνας, η Air China ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει μία πτήση την εβδομάδα από την Αθήνα για την Σανγκάη και άλλη μία από την Αθήνα για το Πεκίνο. Αυτό θα εξυπηρετήσει αρκετά τους ταξιδιώτες που μέσα σε δέκα ώρες θα βρίσκονται στον προορισμό τους χωρίς να αναγκάζονται να κάνουν ενδιάμεσες στάσεις είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στο Ντουμπάι. Έτσι ένα ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Σανγκάη ενώ γινόταν σε 16 με 17 ώρες (μαζί με τις στάσεις) τώρα θα γίνεται χωρίς στάση σε περίπου 10 ώρες.

Fan Heyun, General Manager Greece, Air China

Η Air China ξεκίνησε αρχικά τις πτήσεις από Σανγκάη – Αθήνα- Σανγκάη στις 22 Δεκεμβρίου 2022 και στις 10 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε τα σχέδιά της παρουσία του Κινέζου πρέσβη Xiao Junzheng ο οποίος αναφέρθηκε στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Κινέζος πρέσβης Xiao Junzheng

 

. Η Air China πραγματοποιεί τώρα  δύο απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νότια Κίνα (Σανγκάη) και από την Αθήνα προς τη Βόρεια Κίνα (Πεκίνο).

Ο Γενικός Διευθυντής της Air China, κ. Fan Heyun, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επικεντρώθηκε στα εξής:

“Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια στην περιοχή του  “Χρυσού Τριγώνου”, θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την ταξιδιωτική ζήτηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών, των περιηγήσεων στα αξιοθέατα και της επίσκεψης σε φίλους και συγγενείς, μεταξύ των δύο χωρών μας.

Από αριστερά ο κ. Fan Heyun, General Manager Greece, Air China, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Junzheng, και η κ. Li Ying, Counsellor, Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Το 2022, έτος που μόλις αποχαιρετήσαμε, αποτέλεσε την 50η επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και φέτος, το 2023 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας».

Με την ώθηση  που δίνουν οι σημαντικές αυτές συγκυρίες, η Air China θα προωθήσει ενεργά και θα ξεκινήσει τη νέα προοπτική πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Χωρίς αμφιβολία, θα δούμε περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες εδώ στην Ελλάδα και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην Κίνα. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα. ”

Οι πτήσεις θα γίνονται:

-Κάθε Τετάρτη, την πτήση CA864, από την Αθήνα προς το Πεκίνο, στις 21.15 – 12.55+1

-Κάθε Πέμπτη, την πτήση CA854, από την Αθήνα προς τη Σανγκάη ( αεροδρόμιο Pudong), στις 21.15 – 14.05+1

Η ομάδα της Air China με την ομάδα Airline Development & Marketing του ΔΑΑ

Για τις νέες πτήσεις της Air China αναφέρθηκε η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου:

“Η έναρξη, για πρώτη φορά, της απευθείας σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα με την Air China είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιό μας, την πόλη και τη χώρα μας και βέβαια, είναι πράγματι  ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά!

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Air China για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας να  συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε  στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στην επιτυχία του δρομολογίου!

Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας γεμάτες και ασφαλείς πτήσεις και ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αθήνας!”

Related posts