Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Νοέ 2020
Ελλάδα

Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα του 30χρονου που συνελήφθη στο Βύρωνα


Σιωπηλός απέναντι στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραμένει ο 30χρονος, που συνελήφθη στο Βύρωνα, έχοντας στην κατοχή του προσχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στο μόνο άτομο με το οποίο μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά την υπεράσπισή του, ενώ δεν είπε τα στοιχεία του ούτε στον Εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε.
Ο 30χρονος -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες-, ο οποίος είναι αρκετά γυμνασμένος, αντιστέκεται στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τον φωτογραφίσουν, καθώς θεωρούν ότι εάν δοθεί στη δημοσιότητα του η φωτογραφία του, θα μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για την ταυτότητα του, αλλά και για χώρους που μπορεί να βρέθηκε το περασμένο διάστημα. Παράλληλα, μέσα από την εξέταση των αποτυπωμάτων του προέκυψε ότι δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για κάποιο αδίκημα.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δ. Τσακνάκης, «το άτομο αυτό συνελήφθη και κατηγορείται, για αντίσταση, απείθεια, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διακεκριμένη κλοπή -δηλαδή την κλοπή του αυτοκινήτου Nissan, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού -εννοούμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπάλληλος security της Τράπεζας της Ελλάδος-, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών».
Στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, στον Βύρωνα, όπου κατευθυνόταν ο 30χρονος βρέθηκαν: σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη που στερεώνουν την σχάρα, καθώς και κλειδιά από το Nissan Sunny που είχε κλαπεί στις 3 προς 4 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχάρα και τα υπόλοιπα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και του επεστράφησαν.
Επιπλέον, ερμηνεύοντας τις κώδικες ονομασίες «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα» και εξετάζοντας τις σημειώσεις του 30χρονου, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα γίνονταν με παγιδευμένα οχήματα με οξυγόνο και ασετυλίνη και ισχυρές βόμβες για την ολική πυροδότηση τους με τηλεχειρισμό. Παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, όπως στο «χτύπημα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται ικανοποιημένα που απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα περίπου 48 ώρες πριν από την πραγματοποίηση του, αλλά παράλληλα βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς στο γκαράζ του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, οπότε ακόμη δεν έχει βρεθεί η γιάφκα της νέας γενιάς του Επαναστατικού Αγώνα που επρόκειτο να «χτυπήσει» τα γραφεία τα Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση που θα γινόταν ανήμερα των «γενεθλίων» της, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και γραφεία γνωστών εταιρειών.
Όπως έγινε γνωστό, η «πρόβα τζενεράλε» είχε οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε ότι είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη Λ. Αμφιθέας προς το γκαράζ (16′). Επίσης, βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ, στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί, αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.
 
Πηγή: in.gr

Related posts