Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Άγιο Όρος: «Άναψαν τα αίματα» στην Μονή Εσφιγμένου για τα… αμπέλια!

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 - 15:25

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφορμή για μεγάλη «φασαρία» ανάμεσα στην Παλαιά και Νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, σήμερα (25/9) το πρωί, ήταν ένα αμπέλι που μοναχοί επιχείρησαν να τρυγήσουν.

Πρόκειται για κάτι μικρό και τετριμμένο που όμως δείχνει ξεκάθαρα την αντιδικία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο μοναστηριών.

Ουσιαστικά, το περιστατικό διαδραματίστηκε ως εξής: οι μοναχοί της παλαιάς μονής Εσφιγμένου, που είναι αποκλεισμένοι από το υπόλοιπο Άγιο Όρος, πήγαν να τρυγήσουν στο αμπέλι και τότε οι μοναχοί από την νέα μονή Εσφιγμένου μετέβησαν στο σημείο με σκοπό να τους απομακρύνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ερωτώμενος για το συμβάν από τοπικό σάιτ ενημέρωσης, ο γέροντας Μεθόδιος της παλαιάς αδελφότητας στην μονή Εσφιγμένου, υποστήριξε:

«Το αμπέλι αυτό το φτιάξαμε εμείς πριν από 30 χρόνια και τώρα το διεκδικούν σαν δικό τους. Δεν φτάνει που έμειναν δυο άτομα, δεν φτάνει όσα κάνανε, θέλουν να πάρουν και τους κόπους άλλων», για να δηλώσει στη συνέχεια: «θέλουν να πάρουν και το αμπέλι, για να το βάλουν σε πριμοδότηση και να πάρουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα, ο καυγάς παρακίνησε την αστυνομία να μεταβεί στον χώρο, όπου προέβη σε συστάσεις και στις δυο πλευρές, επιθυμώντας να λυθεί δια παντός το ζήτημα που προέκυψε και να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Ωστόσο ο γέροντας Μεθόδιος ξεκαθαρίζει: «Εννοείται πως θα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στο αμπέλι. Δικό μας είναι. Δεν τους ανήκει».

Πηγή: seleo.gr 

(Φωτογραφεία αρχείου)Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: