Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Νοέ 2021
Απόψεις

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική του «ό,τι να ‘ναι»

 

*Από τον Φώτη Φωτεινόπουλο
 
 
Η αλλοπρόσαλλη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης σε όλα τα θέματα , φλέγοντα και μη , δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε και κάτι που μας εντυπωσιάζει πλέον.
Καθημερινά αποδεικνύει την ανικανότητα και την ανευθυνότητά της . Κάθε μέρα μας έχει και μια έκπληξη , δυσάρεστη πάντα !
Όλο αυτό το τσίρκο, της αριστερίστικης θολούρας που μας κυβερνά , κατάφερε , με την ανύπαρκτη πολιτική του στο προσφυγικό , να αναδείξει και να αναβαθμίσει τη θέση των γειτόνων μας ,και στα ανατολικά και στα βόρεια σύνορά μας , σε προστάτες της Ευρώπης.
Μια στάση που μπορεί να οδηγήσει σε de facto καταστάσεις , μιας και η πΓΔΜ αλλά και η Τουρκία παρουσιάζονται ως χώρες που μπορούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη των Ευρωπαικών συνόρων , αφού η Ελλάδα αποδεικνύεται ανίκανη για κάτι τέτοιο.
Από τη μια ο κ. Μπαλτάς ,αφού τακτοποίησε τα θέματα της παιδείας ,ως εχθρός της αριστείας, όταν ήταν υπουργός  Παιδείας , τώρα ως υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει ότι ” η εικόνα της Ειδομένης για την Ελλάδα είναι τιμητική’‘ .
Αποδεικνύει , με τα λεγόμενά του, για μια ακόμη φορά , ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει, όχι μόνο , συναίσθηση των ευθυνών του , αλλά δεν έχει νιώσει ούτε καν την ανάγκη να ζητήσει ,έστω, συγνώμη για τις εικόνες ντροπής , εξαθλίωσης και ταπείνωσης που διαδραματίζονται καθημερινά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Η ντροπή της Ειδομένης  είναι ντροπή της ανθρωπότητας ,λέει ο κ. Μπαλτάς.
Ναι , είναι ντροπή και της ανθρωπότητας , για πολλούς λόγους.
Αυτό ,όμως, δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση απαλλάσσεται των ευθυνών της.
Όλη αυτή τη λογική του παραλόγου και την πολιτική του «ό,τι να ‘ναι» , έρχεται να τη συμπληρώσει ο Α. Τσίπρας : ” Πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους  που υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία ”  είπε για τα γεγονότα στην Ειδομένη, επιρρίπτοντας και αυτός την ευθύνη γι αυτή την εγκληματική συμπεριφορά σε όλους τους άλλους ,εκτός από τον εαυτό του και την κυβέρνησή του.
Κάλεσε μάλιστα τις ….ΜΚΟ ” να ελέγξουν την παραπληροφόρηση και να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με ανθρώπινες ζωές”.  Έκανε τις δηλώσεις του ,ζήτησε και από τις ΜΚΟ να κάνουν αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει και τέλος. Να μη ζητάμε και πολλά !!
Από την άλλη ,έρχεται ο κ. Μουζάλας να αποκαλέσει τα Σκόπια  ”Μακεδονία” . Εκεί, δηλαδή, που είχαμε μια κυβέρνηση σε πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί το προσφυγικό , έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Μουζάλας να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δηλαδή , όλα τα είχαμε , μια φωτιά για το Μακεδονικό μας έλειπε. Βέβαια , ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγνώμη και προσπάθησε να το ”μαζέψει”.  Και αν μεν ο αυτοπροσδιορισμός των Σκοπίων δεν υπέκρυπτε βλέψεις εις βάρος της χώρας μας , δίνοντας στην ονομασία ”Μακεδονία” περιεχόμενο εθνικισμού και αλυτρωτισμού, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα . Όμως , ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί για τις αγνές προθέσεις των βορείων γειτόνων μας;
Το μέλλον θα δείξει . Αν δούμε κανένα πανεπιστήμιο στα Σκόπια να ανακηρύσσει τον Τσίπρα  επίτιμο διδάκτορα της Ιστορίας , θα πρέπει να ανησυχήσουμε σοβαρά !!!
 
*** Ο Φώτης Φωτεινόπουλος είναι φοιτητής στα ΜΜΕ

Related posts