Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Φεβ 2020
Media

«Αυτοί που τόλμησαν» η νέα πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του OTE TV

 
OTE-TV-Αυτοί-που-Τόλμησαν-logoΤα πορτραίτα επιφανών Ελλήνων, που με το έργο τους τόλμησαν και άφησαν το στίγμα τους στην επιστήμη, την τέχνη και τη ζωή, παρουσιάζει η νέα πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», η οποία κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο OTE HISTORY.
Κάθε ένα από τα 9 ωριαία ντοκιμαντέρ παραγωγής ΟΤΕ TV, που θα αρχίσουν να προβάλλονται την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ HISTORY, εστιάζει στις παρακάτω προσωπικότητες, αλλά και το περιβάλλον & το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο έδρασαν, αφήνοντας πολύτιμο έργο:

Γιάννης Μηλιάδης - Αρχαιολόγος, τεχνοκριτικός (1895-1975)
Γιάννης Μηλιάδης – Αρχαιολόγος, τεχνοκριτικός (1895-1975)

Ο λόγιος και κριτικός τέχνης που πρωτοστάτησε στην απόκρυψη των γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τη γερμανική κατοχή και συνέδεσε τη ζωή του με την Ακρόπολη των Αθηνών.
Ιωάννης Λυκούδης - Παθολόγος, πεπτικό έλκος (1910-1980) Ο γιατρός από το Μεσολόγγι που ανακάλυψε τα αίτια του πεπτικού έλκους και προχώρησε στην αποτελεσματική θεραπεία του.
Ιωάννης Λυκούδης – Παθολόγος, πεπτικό έλκος (1910-1980)
Ο γιατρός από το Μεσολόγγι που ανακάλυψε τα αίτια του πεπτικού έλκους και προχώρησε στην αποτελεσματική θεραπεία του.

Κωνσταντίνος Δοξιάδης - Πολεοδόμος, αρχιτέκτονας (1913-1975) Ο οραματιστής αρχιτέκτονας που άφησε το αποτύπωμά του στην Ελλάδα, αλλά και σε περισσότερες από 40 χώρες, σε 4 ηπείρους.
Κωνσταντίνος Δοξιάδης – Πολεοδόμος, αρχιτέκτονας (1913-1975)
Ο οραματιστής αρχιτέκτονας που άφησε το αποτύπωμά του στην Ελλάδα, αλλά και σε περισσότερες από 40 χώρες, σε 4 ηπείρους.

 
Από τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (1873-1950), στον Χρίστο Παπακυριακόπουλο (1914-1976) & τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (γεν. 1981)
Από τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (1873-1950), στον Χρίστο Παπακυριακόπουλο (1914-1976) & τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (γεν. 1981)

Κων. Δασκαλάκης,  έλυσε το ‘θεώρημα του Νας’
Κων. Δασκαλάκης, έλυσε το ‘θεώρημα του Νας’

Τρεις Έλληνες μαθηματικοί που προώθησαν με τη σκέψη τους την επιστήμη των αριθμών: Ο Κων. Καραθεοδωρή, φίλος του Αϊνστάιν, ο Χρ. Παπακυριακόπουλος, ή «Πάπα» όπως τον αποκαλούσαν στο Πρίνστον, με σημαντική συνεισφορά στη γεωμετρική τοπολογία και ο Κων. Δασκαλάκης, που έλυσε το ‘θεώρημα του Νας’.
 

  • Γεώργιος Κ. Κοτζιάς – Νευροφυσιολόγος, πάρκινσον (1918-1977)

Ο πρωτοπόρος κλινικός γιατρός, που έγινε γνωστός με την ανακάλυψη του φαρμάκου L-Dopa για την καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον.

Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου - Επιζήσασα στρατοπέδων συγκέντρωσης (1919-2008) Η Ελληνίδα Εβραία από την Θεσσαλονίκη, που επέζησε από την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1945.
Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου – Επιζήσασα στρατοπέδων συγκέντρωσης (1919-2008)
Η Ελληνίδα Εβραία από την Θεσσαλονίκη, που επέζησε από την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1945.

 

  • Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου – Επιζήσασα στρατοπέδων συγκέντρωσης (1919-2008)

Η Ελληνίδα Εβραία από την Θεσσαλονίκη, που επέζησε από την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1945.

  • Κωνσταντίνος Μπρουμίδης – Ζωγράφος του Καπιτωλίου, ΗΠΑ (1805-1880)

Ο Έλληνας καλλιτέχνης, που από την Ρώμη μετανάστευσε στην Αμερική και εικονογράφησε τις τοιχογραφίες στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, ένα έργο 25 ετών.

Γιαννούλης Χαλεπάς - Γλύπτης, Πλάστης (1851-1938) Ο κορυφαίος γλύπτης της νεότερης Ελλάδας, που παρά την ταραγμένη του ζωή άφησε πίσω του ένα τεράστιο και πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο.
Γιαννούλης Χαλεπάς – Γλύπτης, Πλάστης (1851-1938)
Ο κορυφαίος γλύπτης της νεότερης Ελλάδας, που παρά την ταραγμένη του ζωή άφησε πίσω του ένα τεράστιο και πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο.

 
Γεώργιος Χ. Ιωακείμογλου - Ιατρός, ερευνητής, θεμελιωτής Ελληνικής Φαρμακολογίας (1887-1979)
Γεώργιος Χ. Ιωακείμογλου – Ιατρός, ερευνητής, θεμελιωτής Ελληνικής Φαρμακολογίας (1887-1979)

 
Ο ερευνητής που στις αρχές του 20ου αιώνα εγκατέλειψε την καθηγητική του έδρα στο Βερολίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα, θεμελιώνοντας τον κλάδο της Πειραματικής Φαρμακολογίας.
Με σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις, οδοιπορικά στους τόπους όπου έζησαν και εργάστηκαν, μαρτυρίες κοντινών τους ανθρώπων, τα ντοκιμαντέρ του «Αυτοί που Τόλμησαν», ακολουθούν τα βήματα και τις ιστορίες των σπουδαίων αυτών Ελλήνων, που τόλμησαν, ξεχώρισαν, διακρίθηκαν και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην παγκόσμια κοινότητα και την ιστορία.
Αφηγητής της σειράς είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης.
Την πρωτότυπη μουσική του «Αυτοί που Τόλμησαν» υπογράφει ο Ρένος Παπασταύρος και οι Musou Music Group.
Το τρέιλερ της νέας σειράς ντοκιμαντέρ: https://youtu.be/Dp-3mRo_BZs
To ΟΤΕ HISTORY είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να παρακολουθούν το «Αυτοί που Τόλμησαν» μαζί με τις άλλες πρωτότυπες παραγωγές και το πρόγραμμα του OTE HISTORY, μέσω κινητού, tablet ή desktop/laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.
Συντελεστές:
Ιδέα & καλλιτεχνική διεύθυνση: Λευτέρης Ξανθόπουλος
Διεύθυνση περιεχομένου: Αγλαΐα Λάτσιου
Παραγωγή: OTE TV
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Κοτρωνάρος
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Ράλλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ΟΝ AIR Productions
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος, Ηλίας Δημητρίου, Γιάννης Γαϊτανίδης, Σπύρος Τσιφτσής, Κώστας Μαχαίρας, Βασίλης Κοσμόπουλος, Χρήστος Μπάρμπας
Έρευνα-τεκμηρίωση: Νίκος Τιλκερίδης, Άννα Νομικού, Κατερίνα Οικονομάκου, Φωτεινή Μπάρκα, Βασίλης Καλαμαράς
Έρευνα οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού: Κομνηνός Βλάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς, Ευγένιος Διονυσόπουλος, Διονύσης Λαμπίρης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ρένος Παπασταύρος – Musou Music Group
Αφήγηση: Ακύλλας Καραζήσης
 
 

Related posts