Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 21 Αυγ 2018
 
 

Άφησε πίσω της την Amazon – Η Alibaba έγινε η «βασίλισσα” του ηλεκτρονικού εμπορίου

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 - 18:28

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Από χθες (10/10) τα ηνία του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν τα έχει πια η Amazon, αλλά η εξ Ασίας προερχόμενη, Alibaba!

Σ’αυτόν τον «πόλεμο” των οικονομικών τιτάνων, η Κίνα νίκησε την Αμερική και ως εκ τούτου η κεφαλαιοποίηση της διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 470 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή του κινεζικού κολοσσού σημείωσε χθες ενδοσυνεδριακά άνοδο άνω του 1,2% στα 184,32 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 472,1 δισ. δολάρια. Στον αντίποδα, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, σημείωσε πτώση 0,87% στα 982,35 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 471,9 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές που παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις, η Alibaba επανέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, χάρη στην εξαιρετική φετινή της επίδοση.

Επίσης, εντυπωσιακό είναι ότι η μετοχή της Alibaba, που σημειώνει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει ενισχυθεί πάνω από 100% από τον Ιανουάριο, ενώ η Amazon κατά περίπου 30%.

Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρείας σημείωσαν το εξωπραγματικό άλμα του 96%, δηλαδή πάνω από 2,1 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Επιπλέον, ο αριθμός των ενεργών αγοραστών στη πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων της Alibaba αυξήθηκε στα 466 εκατ., αντιστοιχώντας περίπου στο ένα τρίτο του κινεζικού πληθυσμού.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: