Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Ο Αρίων’ Καλλιθέας

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 - 22:05

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

manos-eletheriou

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρίων διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας εκδήλωση αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου με ομιλητή το δημοσιογράφο Στέλιο Ελληνιάδη, ενώ τραγούδια του δημιουργού ερμηνεύθηκαν από τραγουδιστές που συνόδευσε η έντεχνη ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μάνος Ελευθερίου και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Μάνος Ελευθερίου, εκφράζοντας την έκπληξή του πως νέοι άνθρωποι γνωρίζουν τα τραγούδια του, παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν. «Αυτά τα πράγματα γίνανε σε διάρκεια 50 – 60 χρόνων που γράφω, κάθε φορά είχα και ένα θέμα» είπε εξηγώντας την ενασχόλησή του με την πεζογραφία και το θέατρο πέραν της ποίησης, συμπληρώνοντας: «αυτά περνάνε, τι θα μείνει από αυτά, ένας Θεός ξέρει».

Η Χρύσα Πιξοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρίων, εξέφρασε τη συγκίνησή της που ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου μπόρεσε να παραβρεθεί, τονίζοντας πως, παρότι για την εκδήλωση αυτή δεν είχε γίνει ιδιαίτερη κινητοποίηση για τη γνωστοποίησή της, η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Τέλος, ο τραγουδιστής Παύλος Καρποδίνης, ο οποίος ερμήνευσε πολλά από τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου στην εκδήλωση, τον χαρακτήρισε ως ένα από τους σημαντικότερους εν ζωή ποιητές, του οποίου τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα γνωστά και γεμάτα μηνύματα.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: