Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Φεβ 2024
Ελλάδα

AEGEAN: Δυναμική Ανάπτυξη στην Κύπρο με 14 προορισμούς

Το πρόγραμμά της για την δυναμική ανάπτυξη της παρουσίας της στην Κύπρο και την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των αναγκών του επιβατικού κοινού παρουσίασε η AEGEAN.

Η AEGEAN μετά από 10 συνολικά χρόνια δραστηριοποίησης και 4 χρόνια από τη δημιουργία βάσης αεροσκαφών στην Κύπρο, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα. Με αφετηρία το θερινό πρόγραμμα (30/03/2015), από τη βάση της Λάρνακας θα επιχειρούν πλέον 4 αεροσκάφη Airbus A320, ενώ ο αριθμός των προορισμών που θα συνδέονται απευθείας με την Κύπρο θα φτάσει τους 14. Η συνολική ετήσια χωρητικότητα θα ξεπεράσει τις 1,5 εκατομμύριο θέσεις για άμεσες συνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά και 7 επιπλέον χώρες. Στόχος της εταιρείας είναι φυσικά το συντομότερο δυνατό η προσπάθεια αυτή να υποστηριχθεί με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό από την Κύπρο.
Στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015, ενισχύεται σημαντικά η συχνότητα σύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου προς τους προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζεται η σύνδεση Αθήνας και Πάφου. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρχουν και απευθείας συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη. Συνολικά θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8 έως 9 πτήσεις σύνδεσης με προορισμούς της Ελλάδας.
Στο σχεδιασμό της εταιρείας δίνεται μεγάλη έμφαση στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, αφού εντάσσονται 5 σημαντικοί προορισμοί. Το Λονδίνο- Heathrow, το Παρίσι, το Μόναχο, η Ρώμη και το Μιλάνο.
Επιπρόσθετα, με την αύξηση των συχνοτήτων προς την Αθήνα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο η συνδεσιμότητα με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο της Aegean από Αθήνα, το οποίο αναπτύσσεσαι συνεχώς με εντατικούς ρυθμούς.
Ακόμα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών traffic rights, προβλέπεται η σύνδεση επίσης με το Ισραήλ, το Κίεβο και τη Βηρυτό.
Προκειμένου να εξυπηρετήσει καλυτέρα τους τακτικούς επιβάτες, η AEGEAN προχωρά με δυο σημαντικές πρωτοβουλίες: Πρώτον προτίθεται να αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles + Bonus, τα μέλη του επιπέδου Elite της Cyprus Airways που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο πρόγραμμά της. Και δεύτερον, για όλα τα μέλη του Miles+Bonus, αλλά και όσα νέα μέλη από την Κύπρο εγγραφούν στο πρόγραμμα μέχρι τις 28/2 θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια από και προς την Κύπρο για όλο το 2015.

Ο Αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε το κοινό της Κύπρου για την προτίμησή του τα 10 χρόνια της παρουσίας μας εδώ. Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη με μια μεγάλη επένδυση 4 αεροσκαφών για κάλυψη 14 συνολικά προορισμών με 1,5 εκ θέσεις ετησίως από την Κύπρο. Άλλωστε αυτό αποτελεί και υποχρέωσή μας, στις παρούσες συνθήκες αφού αποτελούμε τον βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής αερομεταφοράς. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της Κύπρου την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού. Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ποιότητα και καινοτομία στις υπηρεσίες μας ,πάντα με ανταγωνιστικές τιμές. Με τη στήριξή σας, αλλά και τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων μας πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για τη σταδιακή, αλλά μακροχρόνια ανάπτυξη μας από την Κύπρο».

Το δυναμικό πλάνο ανάπτυξης της AEGEAN με απευθείας πτήσεις από και προς τη Λάρνακα και την Πάφο ενισχύεται από το συνολικότερο δίκτυο της εταιρίας για το 2015 : 134 προορισμοί σε 43 χώρες και 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις, 2 εκατομμύρια περισσότερες από το 2014. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με ένα από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη της οικογένειας Α320, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια.
Δρομολόγια προς/από Κύπρο Συχνότητες
Λάρνακα Αθήνα 6/ημέρα
Λάρνακα Θεσσαλονίκη 11/εβδομάδα
Λάρνακα Ηράκλειο 3/εβδομάδα
Λάρνακα Ρόδος 2/εβδομάδα
Πάφος Αθήνα 4/εβδομάδα
Λάρνακα Σαντορίνη 2/εβδομάδα (εποχικά)
Λάρνακα Μύκονος
Λάρνακα Λονδίνο Heathrow 7/εβδομάδα
Λάρνακα Παρίσι CDG 3/εβδομάδα
Λάρνακα Ρώμη Fiumicino 2/εβδομάδα
Λάρνακα Μιλάνο Malpensa 2/εβδομάδα
Λάρνακα Μόναχο 2/εβδομάδα
Λάρνακα Τελ Αβίβ 7/εβδομάδα
Λάρνακα Βυρηττός 4/εβδομάδα
Λάρνακα Κίεβο 3/εβδομάδα

Related posts