Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Ιούν 2020
Αθλητικά

“Άδειασε” τον Αλαφούζο ο Πιενγκοπονσάντ! “Σιωπά για τα χρέη”-Η αντίδραση από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ

Μετά τη θετική απάντηση του Γιάννη Αλαφόζο στην Pan Asia για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήρθε η απάντηση του Ταϊλανδού, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος εκπροσωπεί το συγκεκριμένο fund!

Ο Πιενγκοπονσάντ, αναφέρει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος παραποιεί την πρόταση του και υποστηρίζει ότι πρέπει δώσεις απαντήσεις για τα χρέη που έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει!

Παράλληλα, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, λέει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Αλαφούζος απάντησε μεν, αλλά όχι στην πρόταση που του κατέθεσε η πλευρά του Fund!

Η επίσημη θέση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ:

“Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού,

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα καθοριστεί από υπόγεια παιχνίδια και προσωπικές σκοπιμότητες. 

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.

Ο κ. Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι την αποδέχτηκε. Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει πλην όμως όχι στην δική μας πρόταση. Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει.

Είναι σαφές ότι ο κ. Πιενγκμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄όπου κι αν προέρχεται. Είναι ώρες για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά τερτίπια και εγωισμοί.

Να σημειώσουμε ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του κ. Πιενγκμπονγκσάντ στην Ελλάδα είναι το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση. Κανένας δεν έχει την εξουσία να εκπροσωπεί τον κ. Πιενγκμπονγκσάντ εκτός από τον εαυτό του και τους νομικούς του παραστάτες στην Ελλάδα”.


Αλαφούζος: «Αποδέχομαι πλήρως την τελευταία προσφορά που μου έκανε η Pan Asia»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου στην ανακοίνωση του Ταϊλανδού, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Ο ιδιοκτήτης της “πράσινης” ΠΑΕ δεν επιθυμεί να μπει σε δημόσιο διάλογο και σε λεπτομέρειες με αριθμούς με την πλευρά της “Pan Asia”. Παράλληλα τονίζει ότι ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψε στην επιστολή του και ότι αποδέχεται  πλήρως την τελευταία προσφορά που του έγινε εγγράφως από το fund.


Διαβάστε:

Είπε το «ΝΑΙ» ο Αλαφούζος στην Pan Asia! Αλλάζει σελίδα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Related posts