Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Ιαν 2021
Ελλάδα

Μια Εκλογή της Ιεραρχίας ενός Νέου Εργατικού και Επιτυχημένου Κληρικού!

Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου) 

Εξελέγη την Παρασκευή ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Ακολουθεί το βιογραφικό του σημείωμα.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου (κατά κόσμον Γεώργιος) του Παναγιώτου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.

Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίου το 1999.

 Το 2001 έγινε κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης  “CERTIFICAT DE SPECIALISATION EN THEOLOGIE ORTHODOXE” εκ του UNIVERSITE DEFRIBOURG FAKULTEDE THEOLOGIE FRIBURG – SUISSE (αναγνωρισθέν υπό του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. δια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9-175/4-12-2002 πράξεις ).

Τυγχάνει, επίσης, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενεύης, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στης  Πολιτικές Επιστήμες του Διεθνούς Εμπορίου (WTC).

Χειροτονήθηκε Διάκονος με εντολή του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ στης  18/2/1996 υπό του τότε Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Δαμασκηνού (νύν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου) ,  και Πρεσβύτερος την 30/5/2002 απο τον  Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο.

Από 30/5/2002 έως σήμερον υπηρετεί ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Θησείου.

Από 1/7/2004 έως 31/12/2008 υπηρέτησε ως Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων του Κλάδου ΠΕ4 Συνεργατών Συνοδικών Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπροσώπησε αυτήν την 19 – 20/11/2009 στην Συνάντηση του Γραφείου της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΡΡΕ) με θέμα: «Μία ταυτότης των Αξιών δια την Ευρώπην», την 4–6/5/2010 στην Συνεδρία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών εν Γενεύη και την 6-9/6/2010 στην Διάσκεψη  των Επισκόπων της Αγγλικανικής Εκκλησίας ( Bishops Stream) στο Λονδίνο.

Το έτος 2004 διετέλεσε συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εις το γραφείον του επιτρόπου επί Κοινωνικών Θεμάτων, ενώ συμμετείχε της επισήμου Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσον στην Θ΄ Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), όσο και στην Γ΄  Διεθνή Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στην Βραζιλία (2006) και Γαλλία (2008) αντίστοιχα. 

Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε πολλά  διαχριστιανικά συνέδρια στο εξωτερικό, ενώ το έτος 2007 συμμετείχε στην επίσημο Αντιπροσωπεία του Π.Σ.Ε. κατά  την επίσημο επίσκεψιν του Γενικού Γραμματέως αυτού στην Λαϊκήν Δημοκρατίαν της Κίνας.

Από του έτους 2006 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο Κολλέγιο Αθηνών.

Από 15/1/2009 μέχρι και την Παρασκευή 7/10/2011  υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ από 20/1/2009 διατελεί Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από 25/1/2010 αναπληρωτής  εις το Διοικητικόν Συμβούλιον του Βαφειαδακίου Ιδρύματος και από 10/12/2009 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμορφωτικού και Ερευνητικού Ιδρύματος υπό την επωνυμίαν «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» (Ι.Π.Ε.).

Ο Πατέρας Γαβριήλ αν και νεότατος στην ηλικία, παρόλα αυτά όλη την Εκκλησιαστική του ζωή την κατανάλωσε με μεγάλο ενδιαφέρον προς τους πάσχοντες και για το μεγάλο ενδιαφέρον του στην προσφορά αγάπης, σωστής λειτουργίας των Φιλόπτωχων Ταμείων της Αρχιεπισκοπής αλλά και στο ενδιαφέρον αγάπης του προς όλους όσους χτυπούσαν την πόρτα του γραφείου του κληρικούς και λαϊκούς. 

Εμείς γνωρίσαμε απο κοντά τον Πατέρα Γαβριήλ σε αρκετές περιπτώσεις που χρειάστηκε το portal μας να του μεταφέρει προβλήματα ανθρώπων και μας έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον του για την άμεση και ταχύτατη προσφορά βοηθείας του.

Εμείς ευχόμαστε στον Νέο πλέον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει υγεία και δύναμη μιας και η Εκκλησία αλλά και ο Λαός έχει ανάγκη νέων δυναμικών δραστήριων και τόσο εργατικών Κληρικών.

Πάντα Άξιος!   

 

Related posts