Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Ελλάδα

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

 

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2011).  Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα, με απόφαση του Ιδρύματος, στους οφειλέτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη της οφειλής τους.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, με τις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Ο διακανονισμός αυτός αφορά τόσο τους εργοδότες που εξακολουθούν να απασχολούν υπαλλήλους, όσο και αυτούς που δεν απασχολούν στο εξής, αλλά και αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Με την υπαγωγή στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, αναστέλλεται έως τις 31/12/2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων για τους παραπάνω οφειλέτες.

Related posts