Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Απρ 2024
Πολιτική

Ο Πάγκαλος επιμένει: «Δεν έχω λεφτά να πληρώσω το χαράτσι»

«Η φοροδοτική ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί, δεν μπορούμε να επιβάλουμε άλλους φόρους». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον Σκάι.

 

Σε σχέση με τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τα ακίνητα που διαθέτει, τον φόρο που καλείται να πληρώσει και την δήλωσή του ότι δεν διαθέτει τα χρήματα για να το κάνει, ο κ. Πάγκαλος είπε:«Πράγματι, δεν έχω λεφτά να πληρώσω. Μου επήλθαν αυτά τα ακίνητα, δεν είναι αξιοποιήσιμα, δεν έχω εισόδημα από αυτά, προσπαθώ να απαλλαγώ αλλά δεν μπορώ καθώς κανείς δεν τα αγοράζει».

Όπως τόνισε, τα ακίνητα τα κληρονόμησε από μία θεία του και από τον πατέρα του, ενώ ζήτησε να υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία και ο σεβασμός σε τέτοια προσωπικά ζητήματα. Ειδικά σε σχέση με όσα είχε πει στην εκπομπή των κκ. Καμπουράκη και Οικονομέα, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε ότι τα περί φυλακής από τον κ. Βενιζέλο τα είπε  ως… καλαμπούρι.

 

«Τα είπα με αυτήν την διάθεση προφανέστατα και το κατάλαβαν όσοι έβλεπαν την εκπομπή, χωρίς να σκέφτομαι πως θα το πάρει και τι θα έχει στο κεφάλι του ο κάθε δημοσιογράφος που θα έβλεπε απομονωμένο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο. Άλλωστε ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να βάλει κανέναν στην φυλακή για χρέος μόνο 7.500 ευρώ, χρειάζεται να είναι μεγαλύτερο. Επειδή όμως έγινε τόσος ντόρος, με κάθε σοβαρότητα σας λέω ότι ποτέ δεν είπα ότι δεν θα πληρώσω το ποσό. Θα τα πληρώσω, θα βρω έναν τρόπο να τα πληρώσω, το λέω με κάθε σοβαρότητα και σας παρακαλώ να το καταγράψετε» είπε ο κ. Πάγκαλος.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε πάντως ότι έχει δυσκολευθεί πολύ για να πληρώσει αυτόν τον νέο φόρο στα ακίνητα και πρόσθεσε: «Εφόσον έχω δυσκολευθεί εγώ που δεν είμαι και από τους φτωχότερους, καταλαβαίνω ότι πολλοί έλληνες είναι σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Για αυτό τονίζω ότι η φοροδοτική ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί, δεν μπορούμε να επιβάλουμε άλλους φόρους».

 

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος έκανε την πρόταση πέραν των πολιτικών να δημοσιεύεται και το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων στο διαδίκτυο, καθώς πληροφορήθηκε ότι οι σχετικοί φάκελοι αραχνιάζουν σε ένα υπόγειο του Αρείου Πάγου χωρίς να μπορεί κανείς να τους ελέγξει, καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Mάλιστα, στο σημείο εκείνο είχε έναν μίνι διαπληκτισμό με τον Αλέξη Παπαχελά, που του υπενθύμισε ότι εκείνος είναι πολιτικό πρόσωπο που εκλέγεται από τον λαό και πληρώνεται από αυτόν, ενώ οι δημοσιογράφοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν πληρώνονται από το κράτος…

Related posts