Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Πρότυπα Επιχειρηματικής Επιτυχίας από την Ελλάδα που «Επιχειρεί» και πετυχαίνει στην εκδήλωση του ΤΟΓΜΕ

Με μια πολύ πετυχημένη βραδιά και με μεγάλη ανταπόκριση από τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες, εγκαινιάστηκε από τον Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) – Τμήμα Μακεδονίας, ο κύκλος δράσης SUCCESS STORIES – ROLE MODELS με επίκεντρο τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Κύριος στόχος του ΤΟΓΜΕ,  μέσα από αυτόν τον κύκλο δράσης, είναι να αναδείξει  και να  προωθήσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και διοίκηση, παρουσιάζοντας προσωπικότητες Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών, μέσα από την Ιστορία Επιτυχίας (Success Story) της καθεμιάς αναδεικνύοντας και διαμορφώνοντας το Σύγχρονο Πρότυπο (Role Model) της Γυναίκας Μάνατζερ και Επιχειρηματία.

Παράλληλα παρουσιάζεται και μια αντίστοιχη ανδρική, από τον ίδιο κλάδο δραστηριότητας, καθώς το ΤΟΓΜΕ θέλει να αναδείξει ότι «η επιτυχία μπορεί να είναι μια ιστορία παράλληλη, υγιούς και καρποφόρου συνεργασίας και για τα δύο φύλα», όπως δηλώνει η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας, κ. Λιάνα Γούτα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αλεξάνδρα Πίττα – Χαζάπη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρία – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε και συνομιλητής ο κ. Κωνσταντίνος Νικ. Πιστιόλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ. ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ, και οι δύο πετυχημένοι επιχειρηματίες στον κλάδο των τροφίμων.

Οι  ομιλητές, διακεκριμένοι και πρωτοπόροι και οι δυο στον τομέα τους, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση ως εργαλείο υγιούς οικονομικής ανάπτυξης και μίλησαν για τις προσωπικές τους ιστορίες, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις συνταγές επιτυχίας στον επαγγελματικό στίβο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της συνάντησης και γνωριμίας του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας με την κ. Ελένη Προίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Στ. Προίκας – Τυροκομικά Προϊόντα, στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων με τίτλο: «Το ΤΟΓΜΕ συναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος  στο χώρο εργασίας τους» .         

Οι αφηγήσεις των τριών ιστοριών εκτυλίχθηκαν ως μέρη μιας τριλογίας, με τη μία ιστορία να διαδέχεται και να αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, για να καταδείξουν την πορεία που ακολούθησε η κάθε οικογένεια, ώστε να επισφραγίσει τελικά τη δική της ξεχωριστή «συνταγή επιτυχίας». Τρεις ιστορίες παράλληλες, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά : Τρεις επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων και των προϊόντων της ελληνικής φύσης, τρεις οικογενειακές επιχειρήσεις, δεύτερης και τρίτης γενιάς, όπου η κάθε γενιά παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και δίνει νέα ώθηση και ανάπτυξη, με έμφαση στην παράδοση και τις αρχές, αλλά και στην αξία των ελληνικών προϊόντων και των ελλήνων παραγωγών. Έχοντας αντέξει στο χρόνο, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό «επιχειρείν», με εφόδια τη δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα, τον διαρκή αγώνα, το πάθος και την αγάπη για την επιχείρηση και το προϊόν της, την αξιοποίηση της καινοτομίας.  Προϋπόθεση, ωστόσο, για να πρωτοστατήσει μια επιχείρηση στον κλάδο της είναι, όπως  επεσήμαναν οι καλεσμένοι, η άριστη ποιότητα των προϊόντων, η συνεργασία με εκλεκτούς παραγωγούς και ο σεβασμός προς τον καταναλωτή. Καταλήγοντας, οι συνομιλητές συμφώνησαν στο «να επιμένουμε ελληνικά», κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τις πάσης φύσεως περιπτώσεις «ελληνοποίησης» προϊόντων με ξενική προέλευση, αγνώστου ποιότητας.

«Ιδιαίτερα σε στιγμές δύσκολες για την οικονομία και την κοινωνία, όπως αυτές που περνάμε το τελευταίο διάστημα, η ανάδειξη των θετικών προτύπων αποτελεί στόχο μας και στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, αλλά σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και τελικά σε όλη την κοινωνία», δήλωσε η κα Λιάνα Γούτα, Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας, κατά τον χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΤΟΓΜΕ-Τμήματος Μακεδονία, μετέφερε η κ. Ξένια Κούρτογλου, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΟΓΜΕ.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του κύκλου SUCCESS STORIES – Role Models είναι τα μέλη του ΤΟΓΜΕ κ. Ν.Τόδη, Μ.Τσακάλου, Δ.Αμαραντίδου και Κ.Γκοτζαμάνη, ενώ μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Επισκέψεων στους Χώρους Εργασίας οι κ.Χ.Κουτάλου, Κ.Καλεύρα, Λ.Τούσινα, E.Werter.

H εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά από το web tv www.ka-business.gr.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η PARFUMS CHRISTIAN DIOR HELLAS AEBE, υποστηρικτής η EUROBANK, χορηγός folder η ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ Α.Ε., χορηγός διαμονής το THE MET HOTEL, χορηγοί επικοινωνίας ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το www.agelioforos.gr και χορηγός τηλεοπτικής παραγωγής το www.ka-business.gr.

Related posts