Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Πολιτική

Αντιδράσεις από Ανδρέα Λυκουρέντζο

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «η πρότασή μας για την εργασιακή εφεδρεία, που δεν περιλαμβάνει απολύσεις, εγγυάται δημοσιονομικό κέρδος, αλλά και κοινωνικό όφελος, η κυβέρνηση τη μετέτρεψε σε προθάλαμο και διαδικασία απολύσεων. Διαφωνούμε πλήρως. Ο πανικός και η σύγχυση είναι κακοί σύμβουλοι σε μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει παντού».

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «η μείωση του μεγέθους του Δημοσίου φαντάζει τόσους μήνες άπιαστος στόχος για το Υπουργείο Οικονομικών, αφού η λίστα που δημοσιεύεται περιλαμβάνει οργανισμούς οι οποίοι ήδη έπρεπε να είχαν “εξυγιανθεί”, ή συγχωνευτεί ή καταργηθεί”.

Ο κ. Λυκουρέντζος, αναφέροντας ως παράδειγμα τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, είπε ότι ενώ η κυβέρνηση προέβαλε αρκούντως τις μετατάξεις που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται εντός των ημερών, “ξαφνικά οι υπάλληλοι που έμειναν στους εν λόγω φορείς μαθαίνουν ότι μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας και να απολυθούν.”

“Ας διαλέξει η κυβέρνηση: είτε οι μετατάξεις ήταν πρόχειρες, είτε εξαπάτησε τους εργαζομένους που δεν ζήτησαν να μεταταγούν και τώρα βρίσκονται προ εκπλήξεων, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται για σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά” επισήμανε ο γραμματέας της ΝΔ.

Επίσης ο κ. Λυκουρέντζος αναφέροντας τα παραδείγματα του “Invest in Greece”, του ΕΤΕΑΝ και της ΜΟΔ έκανε λόγο για “τραγελαφικούς χειρισμούς” της κυβέρνησης, καθώς στους δύο πρώτους οργανισμούς αρχικά προβλέφθηκαν μετατάξεις για στήριξη του έργου του πρώτου και ίδρυση 40 νέων οργανικών θέσεων στο δεύτερο, “σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση όχι απλώς αναιρεί τις θέσεις της, αλλά κάνει ακριβώς τα αντίθετα”.

Σε ότι αφορά την ΜΟΔ (Μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι “αφού με περσινό νόμο η ΜΟΔ συμπεριελήφθη στις ΔΕΚΟ, με τροπολογία που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα η συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρέθηκε εκ νέου από τις διατάξεις που διέπουν τις ΔΕΚΟ. Παρόλα αυτά, το έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβάνει και τη ΜΟΔ, εξισώνοντάς την με τους υπόλοιπους φορείς.”

“Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση, αντί να καταργεί, δημιουργεί νέους οργανισμούς, όπως πρόσφατα αποδείξαμε. Δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τιθασεύσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος, το οποίο δημιούργησε” είπε ο κ. Λυκουρέντζος προσθέτοντας ότι η λογική των οριζόντιων περικοπών κατά 10% κάνει εμφανή την απουσία σχεδιασμού και επισημαίνοντας ότι μετά από δύο χρόνια “η κυβέρνηση έπρεπε να έχει συγκεκριμένο σχέδιο, να έχει κλείσει τους οργανισμούς αυτούς, που δεν είναι απαραίτητοι και να είχε ήδη εξυγιάνει τους υπόλοιπους”.

“Είναι ανησυχητικό ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια θα απολυθεί σήμερα αυτό το προσωπικό. Το πλέον παράλογο είναι ότι μετά την “εφεδρεία” του 10%, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια, βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα προχωρεί την εργασιακή εφεδρεία και στη συνέχεια αξιολογεί το προσωπικό! Δηλαδή πρώτα θα διώξουν “χωρίς κριτήρια” και μετά θα αξιολογήσουν τους υπόλοιπους! Το κομματικό κράτος στο αποκορύφωμά του!» καταλήγει η δήλωση του κ. Λυκουρέντζου.

Related posts