Σχεδόν μισό αιώνα μετά την Αμερική η Κίνα «πάτησε» στο φεγγάρι και «φύτεψε» την κινέζικη σημαία. Αν δείτε σε βίντεο την επιχείρηση η σημαία δεν κουνιέται. Μη βιασθείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα. Η σημαία που έχει κατασκευασθεί από ύφασμα και έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες στη Σελήνη, δεν κουνιέται λόγω έλλειψης αέρα .
2 Δεκεμβρίου 2020:
Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ. H ΕΣΣΔ-Ρωσία, που έφθασε δεύτερη στη Σελήνη, δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο. Το ρομποτικό σκάφος Chang’e 5 της Κίνας, συνέλεξε δείγματα από το σεληνιακό τοπίο. Αν το σεληνιακό δείγμα του Chang’e 5 φθάσει με επιτυχία στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει φέρει πέτρες και σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης. Η κάψουλα με το πολύτιμο δείγμα αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.
Πέρασαν 51 χρόνια από την αποστολή του Απόλλων 11 (Apollo 11) στη Σελήνη. Η διαστημική πτήση με το Απόλλων 11 έμεινε στην ιστορία.
Το Απόλλων 11 εκτοξεύτηκε με έναν πύραυλο Saturn V από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο νησί Μέριτ στη Φλόριντα, στις 16 Ιουλίου, και ήταν η πέμπτη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος Απόλλων της NASA.
Ο αρχηγός της αποστολής Νηλ Άρμστρονγκ και ο πιλότος Έντουιν ”Μπαζ” Όλντριν, αμφότεροι Αμερικανοί, προσεδάφισαν τη σεληνάκατο Eagle στις 20 Ιουλίου του 1969, στις 20:18 UTC. Έξι ώρες μετά την προσσελήνωση, στις 21 Ιουλίου και ώρα 02:56:15 UTC, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης. Ο Όλντριν τον συνόδεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα. Πέρασαν μαζί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο έξω από το διαστημικό σκάφος και συνέλεξαν 21,5 κιλά σεληνιακού υλικού για να επιστρέψουν στη Γη. Ενώ βρίσκονταν στην επιφάνεια της Σελήνης, ο Μάικλ Κόλινς οδηγούσε μόνος του το όχημα διακυβέρνησης Columbia σε σεληνιακή τροχιά. Ο Άρμστρονγκ και ο Όλντριν πέρασαν σχεδόν μία ημέρα στη σεληνιακή επιφάνεια προτού επανέλθουν στο Columbia σε σεληνιακή τροχιά.