Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Ιούλ 2022
Auto-Moto

Με 50 συμμετοχές ο 1ος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Karting

Preview01Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, που θα δοθεί στις 4-5 Μαρτίου από το Kartodromo Αφιδνών, με τη συμμετοχή 50 αθλητών.

Η πολυαναμενόμενη για αθλητές και ομάδες στιγμή, της έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 έφτασε, με το πρώτο ραντεβού της χρονιάς να έχει δοθεί για την πίστα καρτ Aφιδνών “Kartodromo”. Τη διοργάνωση του αγώνα όπως και όλων των συναντήσεων του φετινού θεσμού έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, έγκειται στη διάρκεια και δομή κάθε γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting. Οι αγώνες του φετινού θεσμού θα είναι διήμεροι, με τα Ελεύθερα Δοκιμαστικά και τις Κατατακτήριες Δοκιμές, να διεξάγονται πια το Σάββατο. Οι Κυριακές θα είναι αφιερωμένες στους αγώνες, με τις Κατηγορίες Πρωταθλήματος (60 Mini, Junior, Senior, ΚΖ2) να περιλαμβάνουν δυο σύντομα προκριματικά σκέλη και έναν μεγάλο τελικό! Ο λόγος αυτής της επιλογής, έγκειται στο γεγονός ότι περισσότεροι αγώνες συνεπάγονται μεγαλύτερες συγκινήσεις, ενώ απαιτούν εξυπνότερη στρατηγική και συνεισφέρουν στην ταχύτερη αγωνιστική εξέλιξη για τους νεότερους αθλητές. Οι Κατηγορίες Επάθλων (Hobby), δηλαδή η Club και η νεοσύστατη ΚΖ3 θα περιλαμβάνουν ένα time attack και δυο τελικούς, διατηρώντας τη δομή που δοκιμάστηκε με επιτυχία στο τέλος του 2016. Σημειώνεται, πως οι δυο κατηγορίες αυτές θα δίνουν για πρώτη φορά βαθμούς στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα ομάδων (διαγωνιζομένων)!

kartingΌσον αφορά στις συμμετοχές, οι αθλητές θα χωριστούν σε 6 Κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία ή τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ που οδηγούν. Η Κατηγορία 60 Mini, στο πλαίσιο της οποίας συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές του σπορ, ηλικίας 8-12 ετών, συγκέντρωσε 17 συμμετοχές και αποτελεί την πολυπληθέστερη του αγώνα. Οι μικροί αθλητές χωρίζονται σε δύο επιμέρους Κλάσεις, την 60 Mini A και την 60 Mini B με βάση την ηλικία τους. Οι οδηγοί ηλικίας 8-10 ετών εντάσσονται στην 60 Mini B, ενώ οι μεγαλύτεροι αθλητές εντάσσονται στην 60 Mini A. Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός αποτελεί και μια από τις σημαντικές αλλαγές της νέας χρονιάς, καθώς πέρυσι γινόταν με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ. Τονίζεται, πως μπορεί να υπάρχουν επιμέρους κατατάξεις για τις δύο κλάσεις, ωστόσο ο αγώνας θα είναι κοινός για όλους τους συμμετέχοντες στην 60 Mini. Όσον αφορά τους γύρους που θα πραγματοποιήσουν οι συμμετέχοντες στο Kartodromo, αυτοί είναι από 8 στο κάθε σκέλος και 12 στον Τελικό.

Η Κατηγορία Junior αποτελεί ακόμη μια κατηγορία που αναμένεται να έχει μεγάλο συναγωνισμό και μάχες για τη νίκη. Όπως προέκυψε από την αλλαγή στους κανονισμούς της Κατηγορίας εκ μέρους της CIK-FIA, δικαίωμα συμμετοχής στην Κατηγορία Junior έχουν πλέον αθλητές ηλικίας 12-14 ετών. Οι “Juniors” θα αγωνιστούν σε 10 γύρους για κάθε σκέλος, ενώ ο Τελικός περιλαμβάνει 15 γύρους. Το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο, καθώς 8 οδηγοί θα είναι παρόντες στο πρώτο ραντεβού της χρονιάς, με αρκετούς από τους περσινούς πρωταγωνιστές να πλαισιώνονται από τους περσινούς “μεγάλους” της Mini, διαμορφώνοντας έτσι ξανά ένα ανταγωνιστικό grid.

2017_KartingMediaDay_InvitationΣτην κατηγορία Senior θα συμμετάσχουν 9 αθλητές σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μείγμα όπου οι έμπειροι στην κατηγορία θα υποδεχθούν σύσσωμους τους τέσσερις πρωταγωνιστές της περσινής Junior, οι οποίοι θα λάβουν το βάπτισμα του πυρός σε μια σαφώς πιο δυνατή κατηγορία. Οι αγώνες των σκελών θα έχουν διάρκεια 12 γύρων, ενώ ο μεγάλος τελικός 17 γύρους. Η ατζέντα των Κατηγοριών Πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με την KZ2, την κατηγορία με τα 6τάχυτα καρτ που περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό γύρων σε κάθε σκέλος και Τελικό με την Senior. Η KZ2 σε κάθε αγώνα προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου και μεγάλο ανταγωνισμό για όλες τις θέσεις της κατάταξης, οπότε μπορεί στο πρώτο φετινό ραντεβού να βρίσκονται 5 αθλητές, ωστόσο η αξία τους είναι δεδομένη και οι μάχες για τη νίκη, εξασφαλισμένες.

Περνώντας στις Κατηγορίες Επάθλων, που έχουν σαφώς πιο “χαλαρό” πρόγραμμα, με τον κάθε Τελικό να περιλαμβάνει 12 γύρους, η Κατηγορία Club συνεχίζει φέτος την πορεία που ξεκίνησε με επιτυχία πέρυσι. Παρόντες θα είναι 7 αθλητές που μπορεί να έχουν ως βασικό στόχο την ευχαρίστηση, όμως είναι δεδομένο πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και θα προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε αγώνα. Μια νέα είσοδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting είναι αυτής της Κατηγορίας KZ3, που ουσιαστικά αποτελεί ανάμιξη της κλάσης KZ2 Plus και της Club Shifter. Το βάπτισμα του πυρός στην πιο… ερασιτεχνική κατηγορία 6τάχυτων καρτ θα πάρουν 4 αθλητές σε κοινό grid με τους συναθλητές τους της κατηγορίας ΚΖ2 στα σκέλη της μεγάλης κατηγορίας.

Related posts