Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Νέα πυρά εξαπολύει ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης κατά της Ελλάδας

3587518682bekirbozda

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Άγκυρα προς την Αθήνα, αυτή τη φορά μέσω του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της έκδοσης των 8 Τούρκων Στρατιωτικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η μη έκδοση των «8» είναι «ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε».

Αφού υπενθύμισε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν και από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία συνέχισε:

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας». 

Ο Μποζντάγ αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ, λέγοντας: «Η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημα μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

 

 

 

Related posts