Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Καίγεται και πάλι η Χίος –Μεγάλη φωτιά και στο Μενίδι

xios
Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας λόγω των ισχυρών ανέμων που η ένταση ξεπερνάει τα 8 μποφόρ. Η Χίος δοκιμάζεται και πάλι. Όταν ξέσπασε τη νύκτα η φωτιά ήταν τόσο η δύναμη του αέρα που ακόμη και οι επίγειες δυνάμεις αντιμετώπισαν πρόβλημα. Στις 03:30 τα ξημερώματα οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό, λίγο αργότερα στις αυλές των σπιτιών της Σιδηρούντας ενώ μετά τις 04:30 ο γραφικός οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα η Αστυνομία να διατάξει την άμεση εκκένωση του.
Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Σιδηρούντας . Η φωτιά  κατευθύνθηκε   προς την Κατάβαση. Το κακό ήταν ότι ούτε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούσαν να απογειωθούν. Αυτό έγινε με το πρώτο φως της ημέρας.
Xios fotiaΈξι πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Μια γυναίκα που εγκλωβλισθηκε στις φλόγες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Χίου αλλά επειδή έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός της θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στη Χίο στην επιχείρηση κατάσβεσβεσης παίρνουν μέρος  28 πυροσβέστες με 15 οχήματα,9 πεζοπόρο και αρκετοί ιδιώτες με βυτιοφόρα.
Και στο Μενίδι
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στο Μενίδι. Ήδη όπως κατήγγειλε ένας κάτοικος της περιοχής κάηκε το σπίτι του. Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά. Όμως οι ισχυροί άνεμοι μεταφέρουν τις φλόγες σε άλλα σημεία.
 
 

Related posts