Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Σεπ 2021
Auto-Moto

2η μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις-Σκληρές μάχες σε Παύλιανη, Γραβιά και Βωξίτες-Διακοπή αγώνα στο Ελευθεροχώρι

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου σήμερα, και ξεκίνησε η 2ημέρα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Ο θίασος του WRC μεταφέρθηκε στην Κεντρική Ελλάδα, όπου επίκεντρο του αγώνα είναι η Λαμία. Η 2η μέρα του αγώνα έχει τις περισσότερες Ειδικές Διαδρομές, έξι στον αριθμό, εκ των οποίων οι δύο (Παύλιανη και Ελευθεροχώρι) είναι επαναλαμβανόμενες, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν Γραβιά και Βωξίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της χτεσινής 1ης μέρας ηγήθηκε στη γενική κατάταξη, με Toyota Yaris WRC, ο Κάλε Ροβανπέρα, πετυχαίνοντας χρόνο 1:01:57.1 Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι Οτ Τάνακ (Hyundai i20 Coupe WRC) και Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Yaris WRC) με διαφορά 3,7 δευτ. και 3,9 δευτ. αντίστοιχα. Αυτό που επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, μέσα από τις δηλώσεις των οδηγών και από τα τεχνικά προβλήματα των οχημάτων, είναι ότι ο ιδιαίτερα σκληροτράχηλος του Ράλλυ Ακρόπολις παραμένει αναλλοίωτος.


Η 7η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, μήκους 24,25 χλμ., είναι η Παύλιανη, η οποία ξεκίνησε στις 08:32 και είναι επαναλαμβανόμενη.

Ο Κάλε Ροβανπέρα στην Παύλιανη με χρόνο 19:27.7 ηγήθηκε, ενώ ακολούθησαν Οτ Τάνακ και Έλφιν Έβανς με απόσταση 5,6 δευτ. και 10 δευτ. αντίστοιχα.

Ο Λάμπρος Αθανασσούλας έχασε χρόνο στην ΕΔ7, λόγω κλαταρίσματος ελαστικού.
—————————————————————————————————————–
O Αντριέν Φουρμό σχολίασε: «Σίγουρα τα ελαστικά μας δεν ήταν τα ενδεδειγμένα, ιδιαίτερα από το μέσο της ειδικής. Στην αρχή ήμουν μπερδεμένος. Προσπάθησα να πιέσω, ο χρόνος είναι καλός, όλα ωραία».
—————————————————————————————————————–
Ο Οτ Τάνακ με τη σειρά του είπε: «Δυσκολεύτηκα πολύ. Μου προκαλεί έκπληξη ο καλός μου χρόνος».
—————————————————————————————————————–
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ δήλωσε: «Ήταν βρεγμένο σε αρκετά σημεία. Χρειάζεσαι μαλακά ελαστικά σε αυτή την ειδική, αλλά πρέπει να τα φυλάξεις και για το υπόλοιπο ράλλυ».

Στις 10:02 ξεκίνησε η όγδοη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, η Γραβιά, μήκους 24,81 χλμ. Το «χορό» έσυρε και πάλι ο Κάλε Ροβανπέρα με χρόνο 20:35:9, ενώ αισθάνθηκε την «ανάσα» των Οτ Τάνακ και Σεμπαστιάν Οζιέ, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω του με διαφορά 7,5 δευτ. και 13,9 δευτ. αντίστοιχα.

Ατύχημα για τον Αντριέν Φουρμό που δήλωσε: «Σε μια κλειστή, αργή στροφή γλίστρησα και χτύπησα σε μπαριέρα. Δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε ειδική σαν αυτή».
—————————————————————————————————————–
Ο Οτ Τάνακ επισήμανε: «Ήταν δύσκολα. Στο δεύτερο κομμάτι η πρόσφυση μειώθηκε τόσο πολύ που νόμιζα πως είχα κλατάρισμα».
—————————————————————————————————————–
Η αποτίμηση του Ντάνι Σόρδο: «Προσπάθησα να έχω καθαρές γραμμές, ήταν πολύ γλιστερά. Ήθελα να είμαι συγκεντρωμένος και να πιέσω».
—————————————————————————————————————–
Στις 11:52 ξεκίνησε η ένατη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, ονόματι Βωξίτες. Προβάδισμα και πάλι για τον Κάλε Ροβανπέρα με χρόνο 13:44.3, ενώ πίσω του ο Οτ Τάνακ και ο Σεμπαστιάν Οζιέ με διαφορά 4,6 δευτ. και 6,2 δευτ. αντίστοιχα.

——————————————————————————————————————————————————————-
Στη 13:05 ξεκίνησε η δέκατη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, Ελευθεροχώρι, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη, μήκους 18,14 χλμ. Ωστόσο διακόπηκε για λόγους ασφαλείας, καθώς ορισμένοι θεατές στέκονταν σε επικίνδυνα σημεία, όπου απαγορεύονταν. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ακολούθησαν εναλλακτική διαδρομή.
Ράλλυ Ακρόπολις
———————————————————————————————————————————————————————-
Το χρονόμετρο στα 11:05.2 σταμάτησε ο Κάλε Ροβανπέρα, ενώ τον ακολούθησε ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο Τιερί Νεβίλ με απόσταση 6,5 δευτ. και 12,2 δευτ. αντίστοιχα.

——————————————————————————————————————————————————————-

Η τελευταία ειδική της ημέρας ήταν το «Ελευθεροχώρι 2». Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Εσθονός Οττ Τάνακ ενώ ο Ροβάνπερα ήρθε 2ος: «Έκανα κάποιες αλλαγές που με βοήθησαν. Το αυτοκίνητο είναι πιο παιχνιδιάρικο και η επιλογή των ελαστικών ήταν καλή». Ο 20χρονος Φινλανδός θα ξεκουραστεί σήμερα το βράδυ έχοντας μία διαφορά ασφαλείας από τον Τάνακ (30.8΄΄) και από τον Οζιέ (40.2’’).
«Είμαι αρκετά χαρούμενος. Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις μας για το απόγευμα ήταν λίγο λανθασμένες. Αλλάξαμε κάτι για να προστατευθούμε λίγο, αλλά χάσαμε αρκετή πρόσφυση. Πίεζα πολύ εδώ, και η πρόσφυση δεν ήταν καλή. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τουλάχιστον φτάσαμε στο τέλος της ημέρας και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των ειδικών διαδρομών ο Ροβάνπερα.

Η γενική κατάταξη ύστερα από την ΕΔ12 «Ελευθεροχώρι 2»:
1. Ροβάνπερα 2:36:52.8
2. Τάνακ +30.8
3. Οζιέ +40.2
4. Σόρδο +2:09.4
5. Φουρμό +3:19.2
6. Γκρίνσμιθ +3:35.0
7. Έβανς +5:51.9
8. Μπουλάσια +7:09.0
9. Μίκελσεν +7:09.8
10. Νεβίλ +7:47.6

 

Related posts