Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Οκτ 2020
Media

Με 15% έκπτωση οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε και εφέτος σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και διαθέτει από την 1η Μαρτίου 2018 ετήσιες ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών (Κ.Α.Δ.) για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με έκπτωση 15%. Οι ετήσιες κάρτες ισχύουν για 12 μήνες από το μήνα αγοράς.

Προκειμένου οι δημοσιογράφοι να εκδώσουν τις προσωποποιημένες κάρτες μηδενικής αξίας θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα, προσερχόμενοι σε οποιοδήποτε εκδοτήριο του Μετρό ή του Τραμ :

Εκτύπωση QR Code από το https://athenacard.gr/request.dev

Προσκόμιση Φακέλου στα εκδοτήρια του Μετρό ή του Τραμ.

Πάνω στον φάκελο θα αναγράφεται το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ δικαιούχου.

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει :

α) Εκτύπωση του QR Code

β) Φωτογραφία Ταυτότητας

γ) Εκτύπωση Αποδεικτικού ΑΜΚΑ στο https://www.amka.gr/AMKAGR/

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει:

“ Μετά την έκδοση της προσωποιημένης κάρτας τους οι συνάδελφοι θα προσέρχονται  στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όρ. αρμόδιοι: Βίκυ Σανιδά και Κώστας Τσιρόπουλος) προσκομίζοντας μαζί με την κάρτα, και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους για να τους επιδοθεί η αντίστοιχη έκπτωση.

ΦΟΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Αφού η ΕΣΗΕΑ ολοκληρώσει τη διαδικασία της μαζικής φόρτισης των καρτών των δικαιούχων της έκπτωσης και εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, ο κάτοχος της κάρτας  θα πρέπει να προσέλθει σε ένα οποιοδήποτε Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών (ΑΜΕΚ,) σε οποιοδήποτε σταθμό του Μετρό ή του Τραμ και, αφού τοποθετήσει την κάρτα του στη θήκη, να επιλέξει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και να φορτίσει την κάρτα του με το κόμιστρο.

Σημειώνεται, ότι η ίδια αυτή διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που πρέπει να γίνει μαζική επαναφόρτιση μέσω online πληρωμής (βλέπε συνημμένος πίνακας 1,  «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ» ).

ΤΥΠΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ : Ονομαστική αξία 330€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:Λεωφορεία,Τρόλλεϋ,Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος,Τραμ,Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί).

Δεν ισχύουν: Στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου,Στη γραμμή Χ80 καιΣτο Μετρό στο τμήμα Κορωπί-Αεροδρόμιο

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΕΣΗΕΑ:   281 Ευρώ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Ονομαστική αξία 490€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ: Λεωφορεία (ΚΑΙ στις γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου),Τρόλλεϋ,Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος,Τραμ,Μετρό (έως το Αεροδρόμιο) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς –Αεροδρόμιο)”

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΕΣΗΕΑ:  417 Ευρώ: Οι συνάδελφοι δικαιούνται να προμηθευτούν ετήσια κάρτα και για τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγο και τέκνα).

Ειδοποιούνται οι συνταξιούχοι, άνω των 65 ετών, ότι έχουν έκπτωση 50% για τις ΜΗΝΙΑΙΕΣ κάρτες, που πρέπει να αγοράζουν κάθε μήνα οι ίδιοι, χωρίς την παρέμβασή μας.”

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση απώλειας της ηλεκτρονικής κάρτας μπορεί να αντικατασταθεί μεταφέροντας το υπόλοιπό της στη νέα ηλεκτρονική κάρτα, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στον ΟΑΣΑ, όπως βεβαίωση της ΕΣΗΕΑ, τον ΑΜΚΑ, το pin (8-ψήφιο) της απολεσθείσας ηλεκτρονικής κάρτας και με την καταβολή δύο (2) ευρώ για την αντικατάστασή της. Η ΕΣΗΕΑ θα χορηγεί σχετική βεβαίωση , την οποία θα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος απώλειας της κάρτας στον ΟΑΣΑ.

Related posts