Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Lifestyle

Όχι πια φίλοι, μόνο σεξ

Κανονικά η δήλωση είναι “όχι πια σεξ, μόνο φίλοι”. Εμείς το αλλάξαμε λίγο και το κάναμε “όχι πια φίλοι, μόνο σεξ”. Και αυτό γιατί η πραγματικότητα το πιστοποιεί. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με νέα Αμερικάνικη έρευνα, δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις, και σχέσεις φιλίας, αλλά να κάνουν σεξ και μόνο σεξ. 

Και μάλιστα τους ενδιαφέρει τόσο καθαρά η σεξουαλική πράξη που ακόμη και σε σχέση να βρίσκονται κάποια στιγμή θα την κάνουν την απιστία τους. Η μελέτη που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 783 ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες αποκάλυψε πως το 1/3 των σεξουαλικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγο δεν είναι με έναν μόνο σύντροφο. Ένας στους δέκα άνδρες και γυναίκες, δήλωσαν πως και οι ίδιοι και ο σύντροφός τους είχαν «κοιμηθεί» παράλληλα και με άλλους. Ειδικά οι φίλοι που κάνουν σεξ μεταξύ τους ή αυτοί που κάνουν περιστασιακό σεξ με αγνώστους ή οικεία πρόσωπα, πιθανότερα όταν βρίσκονται σε σχέση, να έχουν πολλαπλούς συντρόφους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει υπάρξει μια μεγάλη στροφή στις καθαρά σεξουαλικές σχέσεις: οι άνθρωποι κάνουν σεξ χωρίς να ενδιαφέρονται για (κανονική) σχέση, αφού βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι ερωτηθέντες κάνουν σεξ με νέες γνωριμίες και το1/5 με φίλους ή γνωστούς.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που οι ηλικίες ήταν μεταξύ 18 και 60, ρωτήθηκαν με πόσους ανθρώπους είχαν κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους σχέσης και τους ζητήθηκε να υπολογίσουν πόσους συντρόφους είχε ο σύντροφός τους τον ίδιο καιρό.(Έγινε σαφές στους ερωτηθέντες ότι ο όρος “σεξ” σημαίνει την επαφή των γεννητικών οργάνων). Το 17% των ανδρών και το 5% των γυναικών παραδέχτηκαν πως είχαν βρεθεί και με κάποιον άλλον., το 17% των γυναικών και το 8% των ανδρών είπαν πως ήταν πιστοί ενώ ο σύντροφός τους όχι, ενώ 12% των γυναικών και 10% των ανδρών αντίστοιχα είπαν πως κανείς από τους δύο δεν ήταν μονογαμικός.
Οι ερωτικές σχέσεις με φίλο αύξησαν τις πιθανότητες μη-μονογαμικής σχέσης κατά 44% για τις γυναίκες και κατά 25% για τους άνδρες, ενώ με γνωστό ή άγνωστο κατά 30% για τις γυναίκες και κατά 43% για τους άνδρες.
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε πως οι ερωτηθέντες που τα πήγαιναν καλά με τους γονείς του συντρόφου τους σπανιότερα απιστούσαν και οι ειδικοί λένε πάνω σε αυτή τη διαπίστωση, πως οι άνθρωποι σπανιότερα θα ρισκάρουν μια σχέση όταν λαμβάνουν υπόψη κι άλλα μέλη της οικογένειας.
Πηή: iatropedia.gr

Related posts