Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Φύγαμε από την Κωνσταντινούπολη με ψηλά το κεφάλι

Η Ελλάδα πανηγυρίζει τη νίκη του Ολυμπιακού .
Δεν έχει σημασία τι ομάδα είναι ο καθένας μας. Σημασία έχει ότι τα παιδιά αυτά που έπαιξαν στην Κωνσταντινούπολη τίμησαν την Ελλάδα. Απέδειξαν ότι οι Έλληνες έχουμε ψυχή. Είναι πρωταθλητές και πρέπει να τους επιβραβεύσουμε. Ψύχραιμα χωρίς εξάρσεις και παίζοντας πολιτισμένα στο παρκέ κατάφεραν να κερδίσουν την αήττητη και σίγουρη πρωταθλήτρια CSKA.
Έκαναν επική ανατροπή και άφησαν άναυδους τους οπαδούς της ρώσικης ομάδας που πανηγύριζαν στα τρία δεκάλεπτα του αγώνα. Νίκησαν με 62-61 αυτούς που μπήκαν στο γήπεδο με τον αέρα των πρωταθλητών.

Για σκεφθείτε την ψυχολογία των νεαρών αυτών παιδιών που έχαναν με 53-34 . Και όμως δεν λύγισαν. Έπαιξαν ψύχραιμα και άκουγαν τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή τους.Εδειξαν πως αν και αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός  είναι ομάδα με παρόν και μέλλον!

Ο καλύτερος παίκτης ήταν ο  Κώστας Παπανικολάου, αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Γιώργος Πρίντεζης.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του έδειξαν στους υπερόπτες Ρώσους πως οι Έλληνες δεν είναι τυχαλιοι αντίπαλοι.
Ας δούμε τι έγραψαν οι συνάδελφοι που ήταν στην Κωνσταντινούπολη.
 
**** Ο Γιώργος Πρίντεζης. Αυτός ο δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος που με δικό του σουτ έδωσε το Κύπελλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην ομάδα του. Ένα παραμύθι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του 27χρονου φόργουορντ; Αλλά για ποια όνειρα μιλάμε; Το ζει ο Πρίντεζης, το ζει ο Ολυμπιακός.
*****ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ή αν προτιμάτε τον εξαφάνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Λιθουανός προπονητής δεν έχει βοηθήσει ούτε σε ένα σημείο την ομάδα του με τον Σέρβο κόουτς να τον δένει κόμπο.
****ΚΕΥ POINT: Παρά το γεγονός ότι επί 28’ λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, στο τελευταίο 12λεπτο έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή στο Παγκόσμιο μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 21-8 επέστρεψαν στο ματς, με τον Σισκάουσκας να μην καταφέρνε να δώσει προβάδισμα νίκης στην ΤΣΣΚΑ, 10” πριν τη λήξη (0/2βολές). Ο Πρίντεζης στη συνέχεια έγραψε το τελικό σκορ 61-62 με σουτ στην εκπνοή κι έκανε όλη την Ελλάδα να παραληρεί!

Related posts