Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Πολιτική

Τσίπρας: “Η κακόγουστη θεατρική παράσταση Βενιζέλου-Κουβέλη τελείωσε άδοξα”

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Μετά τη συνάντηση του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο κ.Τσίπρας είπε πως τελείωσαν οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. «Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».

Παράλληλα πρόσθεσε «τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή, κυρίως προσδοκώντας σε κοινωνικές συμμαχίες με κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή.

Σε αυτά τα πλαίσια συναντηθήκαμε σήμερα με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Κάναμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης στη χώρας μας, αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποδοτική στην κοινωνία και στον πολίτη. Αυτό δεν συναρτάται με απολύσεις και οριζόντιες περικοπές. Έχει να κάνει με τις αναγκαίες εκείνες τομές στην νοοτροπία, στον τρόπο λειτουργίας.

Ταυτόχρονα συζητήσαμε για τις αναγκαίες και τολμηρές τομές που πρέπει να γίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αναγκαία η επανίδρυση, η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να μπορεί να εκφράσει σήμερα τη μεγάλη μερίδα της εργασιακής επισφάλειας, τους νέους ανθρώπους που χάνουν την ελπίδα τους και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό».

Related posts