Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Media

Το Βήμα απαντά στην Public Issue για το λάθος στη δημοσκόπηση

 

 

 

 

 

 

 

 

Για απλό τυπογραφικό λάθος που κάποιοι μετέτρεψαν σε θεωρία συνωμοσίας για να «κατασκευάσουν εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους» κάνει λόγο σήμερα το Βήμα, σχετικά με την δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάστηκε ανάποδα στο φύλλο της Κυριακής εμφανίζοντας μπροστά τη ΝΔ.

Η απάντηση της εφημερίδας γράφτηκε στο ίδιο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης στο οποίο είχε δημοσιευθεί και ο επίμαχος πίνακας με το λάθος στη δημοσκόπηση. Το Βήμα τονίζει ότι «είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης» και υπενθυμίζει ότι είχε δημοσιευθεί κανονικά στην ηλεκτρονική έκδοση λίγες μέρες πριν.

Η εφημερίδα καλεί δε όσους «κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων» να απαιτήσουν από όλες τις εταιρείες «να δημοσιοποιούν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της VPRC -που είχε μιλήσει για ποινικές ευθύνες- έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ένα δηκτικό σχόλιο για την απάντηση του Βήματος, κατηγορώντας τον συντάκτη για άγνοια σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

Το ΒΗΜΑ απαντά. Το ενδιαφέρον στην κατακλείδα του κειμένου που ο συντάκτης αποκαλύπτει την άγνοιά του

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Βήματος:

Δημοσκοπήσεις και θεωρίες συνωμοσίας Οι θεωρίες συνωμοσίας ευδοκιμούσαν πάντα σε κάποιους κύκλους εν Ελλάδι.Και δυστυχώς φαίνεται ότι ευδοκιμούν ακόμα. Ένα λάθος στον πίνακα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής ,που παρουσίαζε αντίστροφα τα ποσοστά του Σύριζα και της ΝΔ στη δημοσκόπηση της Public Issue και οφείλεται προφανώς σε τυπογραφικό λάθος κατά τη μεταφορά των στοιχείων, έδωσε την αφορμή σε κάποιους κακεντρεχείς να αρχίσουν τα σενάρια περί σκοπιμοτήτων .Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης. Άλλωστε είχε δημοσιευθεί κανονικά στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Όμως φαίνεται ότι ορισμένοι που αναζητούν αφορμή για να κατασκευάσουν εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, θεώρησαν ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επιτεθούν και πάλι στο «Βήμα» .Ας μην εθελοτυφλούν όμως. Το «Βήμα» θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών χωρίς να πτοείται από κραυγές ή απειλές. Και επί τη ευκαιρία: Μια και κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων των δημοσκοπήσεων, δεν θα ήταν σκόπιμο να απαιτήσουν από όλες τις εταιρείες να δημοσιοποιούν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους;”

iefimerida.gr

Related posts